La Liga

Medel megérdemelte a piros lapot - Fábregas

Színészi cselekvés, avagy Medel fejese járult hozzá Cesc Fábregas összeomlásához? A szombati Sevilla-Barcelona meccsen a hazaiak játékosa a vendégek menőjének arca felé bólintott és az eredmény borítékolható volt: Fábregas fejéhez kapott és fájdalomtól eltorzult arccal hanyatt esett.

A Sevilla-Barcelona meccs 72. percében a hazai csapat 2-1-ra vezetett, ekkor olyan esemény történt, amely döntően befolyásolta a mérkőzés végeredményét. Állt a játék, Medel és Fábregas egymáshoz sétált, a sevillai a barcelonai arca felé bólintott, Fábregas látványosan megtántorodott, a játékvezető pedig kiállította Medelt. A maradék időben az emberelőnyben játszó Barca fordított, és 3-2-re győzött. A felvételekből egyértelműen látszik, hogy Medel valóban Fábregas arca felé fejelt, az viszont erősen kérdéses, hogy eltalálta volna a barcelonait. A szándék egyértelmű volt, a katalán játékos szerint a sevillai megérdemelte a piros lapot.

Fábregas

"Felém fejelt, elérte az arcomat és a futball világában a szándék a legfontosabb - mondta Fábregas, aki ezzel nagyjából elismerte, hogy némi színészi fortélyra is szüksége volt a hiteles alakításhoz. - Nincs mit beszélni erről, egyértelmű piros lap jár ilyen esetekben."

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón egy újságíró nem hagyta annyiban a dolgot, további kérdésekkel bombázta Fábregast.

"Ha kíváncsi, rekonstruálom, hogy pontosan mit csinált Medel, és majd döntse el, hogy piros lapot ért-e" - reagált a barcelonai.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/1260061