Premjer Liga

Dzsudzsák-góllal és remek kontrákkal verte a Dinamo a CSZKA-t

A Dinamo Moszkva megszerezte harmadik győzelmét a Premjer Liga 10. fordulójában. Dzsudzsák Balázs csapata a magyar válogatott szélső góljának is köszönhetően nyert a CSZKA Moszkva elleni fővárosi rangadón.

Az éllovas CSZKA úgy is a meccs esélyesének tűnt, hogy a Dinamo esetében azért nem tűnt reálisnak az eddigi gyenge eredménysor és a 14. helyezés a bajnokságban. Ennek megfelelően a hazaiak is irányították a meccs első szakaszát, és gyorsan nagy helyzeteket alakítottak ki. Előbb Honda lövését kellett bravúrral kipaskolnia Berezovszkijnak, majd az ezt követő szöglet után Tosic próbálkozását a gólvonalról vágta ki Kokorin.

A vendégek eközben egy-két vérszegénynek tűnő támadást vezettek, rendre keresztlabdákkal keresték a kezdőként pályára lépő Dzsudzsákot a bal oldalon, de ezek rendre rövidek voltak, Fernandes könnyedén fejelgette el őket. Aztán a 38. percben mégis bejött ez a módszer, ekkor Elmnek kellett volna tisztáznia, de nem tudott, a labda Dzsudzsák elé hullott, ő pedig a jobb alsóba vágta azt. (0-1)

Dzsudzsák Balázs lő kapura a Dinamo Moszkva Európa Liga-mérkőzésén 2012-ben.

A gól után, majd a szünetet követően is visszaállt a játék korábbi rendje, a CSZKA irányított, és veszélyesen is játszott, hiszen kapufáig is eljutott, és Berezovszkijnak is akadt dolga a kapuban.

Ennek ellenére egy újabb kontrából megint a Dinamo szerzett gólt: Kokorin kapott labdát Dzsudzsákkal ketten mehettek Vaszilij Berezutszkijra, de a csatár nem passzolt, ehelyett megtolta, majd a bal alsóba lőtte a játékszert. (0-2)

A hazai Alan Dzagojev nem sokkal később nem tudta elviselni, hogy Wilkshire faragta őt, megütötte a jobbhátvédet, amiért piros lapot kapott.

Emberhátrányban is a CSZKA irányított, de ekkor már a korábbinál is több kontrát vezethetett a vendégegyüttes, igaz, ezekben általában kevés volt a veszély a pontatlan beadások és utolsó passzok miatt.

A meccs utolsó harmada így különösebb izgalmak nélkül telt el, a végig pályán maradó Dzsudzsák Balázs találatának is köszönhetően harmadszor győzött a Dinamo Moszkva, amely így megelőzte Priskin Tamás együttesét, az Alanyiját a tabellán, igaz, utóbbi hétfőn játssza majd aktuális meccsét.

Dzsudzsák Balázs gólja

Premjer Liga
10. forduló
CSZKA Moszkva-Dinamo Moszkva 0-2 (0-1)
gólszerzők: Dzsudzsák (38.), Kokorin (52.)
kiállítva: Dzagojev (58.) - CSZKA