La Liga előzetes

Iniesta visszatérhet, klubcsúcsra tör a Barca

Könnyen lehet, hogy ismét számíthat Andrés Iniestára az FC Barcelona. A középpályás felépült és csak Tito Vilanova edzőn múlik, hogy szerepelteti-e Sevillában szombat este a spanyol labdarúgó-bajnokság 6. fordulójában. Ha a katalánok nyernek, akkor kipipálnak egy klubcsúcsot.

Sevilla-Barcelona 22:00
Tv: Sport2

Klubcsúcsot állíthat be a hibátlan teljesítménnyel álló FC Barcelona, ha győzni tud a Sevilla otthonában. A katalán együttes összesen négy alkalommal rajtolt hat győzelemmel a Primera Divisiónban - ezek közül háromszor meg sem állt a bajnoki címig - legutóbb 2009-ben Josep Guardiola irányításával. Ugyanakkor nincs könnyű dolga a Barca jelenlegi vezetőedzőjének, Tito Vilanovának, aki továbbra sem számíthat két belső védőjére, Carles Puyolra és Gerard Piquére. Mindez azt jelenti, hogy továbbra is Alex Song és Javier Mascherano látja el ezt a szerepkört. Visszatérhet viszont a gárda egyik fazonszabásza, Andrés Iniesta, aki a hírek szerint felépült sérüléséből.

Barcelona

"A Sevilla nagyon erős csapat, kemény mérkőzés elé nézünk" - nyilatkozta Xavi, a gárda középpályása. - Ameddig csak lehet, tartanunk kell a Real Madriddal szembeni nyolcpontos előnyünket."

A Sevilla jól kezdte a bajnokságot, öt fordulót követően veretlen, három győzelemmel és két döntetlennel áll. A védelem remekel, csak két gólt szedett be, és odahaza mindkét meccsét megnyerte a gárda. Michel, a csapat edzője a Barca ellen ismét számíthat Diego Perotti és Jose Antonio Reyes játékára, mindketten felépültek sérülésükből. A múlt szezonban a Sevilla nem tudott mit kezdeni a Sánchez Pizjuanban a Barcelonával, amely Xavi és Messi góljával 2-0-ra győzött.

A várható kezdőcsapatok
Sevilla-Barcelona
Sevilla: Palop - Cicinho, Botia, Spahic, Navarro - Medel, Maduro - Navas, Rakitic, Trochowski - Negredo.
Barcelona: Valdés - Alves, Song, Mascherano, Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro, Messi, Sanchez.

A 6. forduló programja a Valencia-Zaragoza meccsel kezdődik. Egyik csapat sem lehet büszke eddigi produkciójára, a hazaiak öt, a vendégek hat pontot kapartak össze. A Zaragozában továbbra sem bevethető a sérült Pintér Ádám. A vendégek legutóbb meglepetést okoztak a Mestallában, Apono duplájával 2-1-re nyertek.

A Bajnokok Ligájában is munkálkodó Málaga a Real Betist látja vendégül. A hazai gárda tagja annak az ötfős illusztris mezőnynek, amely még veretlen a bajnokságban. A sevillaiak ugyanezt már nem mondhatják el magukról, két vereség áll a nevük mellett, igaz, háromszor nyerni tudtak.

Baszk rangadót is játszanak szombat este, a Real Sociedad az Athletic Bilbaót fogadja, mindkét együttes a tabella hátsó régiójában szerénykedik. A vendég csapat kapta a legtöbb gólt az eddigi meccseken, 12 találatot szedett be a bilbaói védelem.

La Liga, 6. forduló
szombati program
Valencia-Real Zaragoza 16:00
Málaga-Real Betis 18:00
Real Sociedad-Athletic Bilbao 20:00 (Tv: Sport2)
Sevilla-FC Barcelona 22:00 (Tv: Sport2)
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/1260061