Futsal

Győzelemmel kezdett Szlovákiában a futsalválogatott

A szlovákiai Visegrádi Négy Nemzet Kupáján résztvevő magyar futsalválogatott 5-3-re győzött a lengyelek ellen.

Az mlsz.hu tájékoztatása szerint magyar válogatott a csapat gerincét adó győri játékosok nélkül utazott el a szlovákiai Puhóba, így Frank Tamás szövetségi edző lehetőséget biztosított néhány olyan focistának is, akik eddig még kevesebb nemzetközi tapasztalattal rendelkeztek, vagy éppen az első alkalommal kaptak lehetőséget a bizonyításra. A lengyelek elleni mérkőzést jól kezdte a magyar csapat, egymás után dolgoztuk ki a helyzeteket, és noha sok ziccer kimaradt, Szécsi Barna majd Trencsényi János góljaival kétgólos előnyre tettünk szert. A lengyelek kijátszott akciókat nem tudtak végigvinni, de egy szerencsés góllal mégis szépítettek, majd a szünet előtt néhány másodperccel Szécsi visszaállította a kétgólos különbséget.

A fordulás után egy magyar szabadrúgásból kontrát indítottak a lengyelek, amiből szorossá tették a meccset, majd egy szöglet után egyenlítettek. A mieink Trencsényi révén vették vissza az előnyt, majd Rábl János alakította ki az 5-3-as végeredményt. Az ellenfél a hajrához közeledve levitte a kapusát, és emberelőnyben támadott, de gólt nem tudott szerezni, a magyar válogatott megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

"Végig jobban játszottunk a lengyeleknél, nem engedtük kibontakozni őket, nagyon kevés igazi gólhelyzet alakult ki a kapunk előtt - mondta Frank Tamás a találkozó után. - A támadójátékkal sem volt gond, legalábbis a helyzetek kidolgozásáig, mert a befejezéseknél sajnos nem voltunk kellően pontosak, ordító ziccereket hagytunk ki. A második félidőben volt egy rossz időszakunk, amikor egyenlített a lengyel válogatott, de végül magabiztosan és megérdemelten nyertük meg a mérkőzést."

Eredmény:
Magyarország - Lengyelország 5-3 (3-1)
Magyarország: Pallai Gábor - Trencsényi János, Lovas Norbert, Rábl János, Szécsi Barna
Cserék: Tihanyi Csaba, Frank Péter, Füzi Zsolt, Sámson Zoltán, Dávid Richárd, Németh Péter, Nagy István, Csopaki István

Az U21-es válogatott is pályára lépett pénteken, ugyancsak a lengyelek ellen. A mieink az első félidőben egy kontrából kapott góllal hátrányba kerültek, majd a folytatásban két sérülés, és egy piros lap nehezítette a dolgunkat. A lengyelek másodpercekkel a szünet után egy szögletből megduplázták előnyüket, s bár Dobos Dávid találatával szépítettünk, az egyenlítő gólt a hajrában, öt emberrel támadva sem sikerült megszerezni, így végül 2-1-es vereséggel zártuk a találkozót.

"Nem játszottunk jól, de a játékosok nagyot küzdöttek, le a kalappal előttük. Több váratlan nehézség sújtotta a csapatot, de ezeken felül tudtunk kerekedni, kiélezett meccset játszottunk, és a helyzetek alapján a döntetlentől sem álltunk messze" - mondta Márkus Ákos, a fiatalok szakvezetője.