Serie A

A Milan a Parma ellen is pontokat veszített

Bár a Milan szerezte meg a vezetést, csak 1-1-es döntetlent játszott a Parma otthonában az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 6. fordulójában.

Először játszott döntetlent a Milan - Fotó:AFP

A 6. forduló előtt mindössze a tizedik helyen szerénykedett a Serie A tabelláján a Milan, amely a Parmához látogatott. Massimiliano Allegri együttese eddig a bajnokságban két győzelme mellé három vereséget is begyűjtött már. A milánóiak szakvezetője olyan játékosokat ültetett ezúttal a kispadra, mint Mexes, Pazzini, Montolivo, vagy Robinho. Ott volt viszont a kezdők között Bojan és visszakerült Nocerino is.

A Milan kezdte jobban a találkozót, folyamatosan birtokolták a labdát a vendégek. A 16. percben Boateng fejelhetett üresen a jobbról, Abatétől érkező labdából, de leért a jobb alsó sarokra Mirante. Az első félidőben a maradt a milánói fölény, ám nagy egyetértés nem volt a csapatrészek között, így az utolsó passzok pontatlanra sikerültek. Sőt, a 44. percben Ninisz jobbal, kifelé csavarodó lövésével lepte meg kis híján Abbiatit. A félidőben maradt a gólnélküli döntetlen.

Az 50. percben megszerezte a vezetést a Milan: ahogy ebben az idényben lenni szokott,  El Shaarawy kapott egy remek labdát Bojantól, majd Mirante lábai között a kapauba lőtt (0-1). A 66. percben egyenlített a Parma szabadrúgásból, Galloppa balllal 21 méterről a bal alsóba lőtt (1-1). Allegri a hajrában Robinhót hozta be Boateng helyett, ám így is Abbiati védése kellett ahhoz, hogy a Parma ne szerezze meg a vezetést. A 85. percben Montolivo távoli lövését hatalmas bravúrral védte ki Mirante, ezzel a Milan újabb értékes pontokat vesztett.

Serie A
6. forduló
Parma-Milan 1-1
Gólszerző: Galloppa (66.), ill. El Shaarawy (50.)