Serie A

Vasárnap már bemehetnek a nézők a Cagliari bajnokijára, de csak ötezren

  • Bodnár Gergő

Szezonbeli harmadik hazai bajnokiját már szurkolók előtt játszhatja a Cagliari csapata. A Serie A-ban öt kör után az utolsó előtti helyen álló szárd klub a Pescara ellen ötezer néző előtt léphet pályára. Biztonsági okokból nem engedélyezik több szurkoló beengedését a még épülő Is Arenas stadionba.

Miután az olasz sportesemények biztonságával foglalkozó testület (Osservatorio Nazionale sulle Manifestazioni Sportive) igen mondott, a Cagliari Tartományi Bizottság illetékes testülete is engedélyezte a szurkolók beengedését a Pescara elleni bajnokira. Azonban a még mindig épülő Is Arenas stadionba biztonsági okokból csak a bérletesek léphetnek be. Ötezer nézőnél több nem lehet a meccsen, és mindössze az egyik hosszanti lelátót nyitják meg a drukkerek előtt.

A Cagliari stadionja, az Is Arenas 2012-ben.

A bajnokság 19. helyén álló Cagliari eddigi mindkét hazai mérkőzését zárt kapuk mögött játszotta. Pontosabban játszott volna, hisz a Roma elleni találkozó elmaradt. Biztonsági okokból halasztották el még előző vásárnap a fővárosiak elleni mérkőzést, hisz a Tartományi Bizottság tiltása ellenére a szárd klub elnöke, Massimo Cellino felszólította a szurkolókat, hogy nyugodtan jöjjenek ki a stadionba. A három bajnoki pontot végül 3-0-s gólkülönbséggel kapta meg a Roma.

A Cagliarinak már az előző idény végén is voltak stadionproblémái. A csapat korábbi otthona, a Stadio Sant'Elia komoly felújításra szorulna, a város önkormányzata azonban semmi segítséget nem adott a klubnak. Az együttes elnöke, Massimo Cellino végül meglepő döntésre szánta el magát, és átmenetileg Triesztbe költöztette csapatát. Így 2012. május 6-án a Cagliari idegenbeli legyőzésének köszönhetően a Triestina stadionjában, a Stadio Nereo Roccóban lett bajnok a Juventus.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/serie-a-2012-2013/1287019