Női foci

Az MTK négygólos vereséget szenvedett a női BL-ben

Az MTK női labdarúgócsapata hazai pályán 4-0-s vereséget szenvedett csütörtökön a svéd Malmö együttesétől a Bajnokok Ligájában, a 16 közé jutásért rendezett első mérkőzésen.

Az mtkhungaria.hu beszámolója szerint a Hidegkuti stadionban játszott villanyfényes mérkőzésen nagyon korán vezetéshez jutott a vendégcsapat. A 2. percben egy jobb oldali akció végén a beadást Veje passzolta a kapuba. Néhány perccel később megvolt az egyenlítési lehetőség, Vágó Fanni tört be a tizenhatoson belülre, de beadását a svéd védők kivágták a kapu elől. Egy másik egyéni akciónál Vágót gyanús körülmények között szerelték, de elmaradt a büntető. Az első félidőben a Malmö számos helyzetet kialakított, Szőcs Rékának kétszer is mentenie kellett egy-egy veszélyes lövést. Egy alkalommal a kapufa hárított, egy kontratámadás végén pedig Méry mentett a gólvonalon.

Vágó a második félidőben is eljutott lövésig, amit a svéd kapus vetődve védett, ám az ellentámadás végén Veje lépett ki a védők közül és Szőcs mellett a jobb alsó sarokba gurított a 62. percben. Pinczi Antita 20 méterről lőtt kevéssel a bal kapufa mellé egy szép MTK támadás végén, de a gólt egy védelmi hiba után ismét a Malmö szerezte Mittag révén a 77. percben. Veje 16 méteres lövésénél Szőcs hatalmas bravúrral védett, de tehetetlen volt Welin helyzeténél, aki egy jobb oldali beadás után állította be a 4-0-s végeredményt.

A lányok becsülettel helytálltak és vélhetően hasonlóan sok tapasztalatot tartogat számukra a visszavágó, amit október 3-án rendeznek Svédországban. A mérkőzésre több száz MTK drukker kilátogatott, köztük a férficsapat jó néhány tagja.

Női Bajnokok Ligája, 1. forduló:
MTK-Malmö 0-4 (0-1)