Futsal

Szlovákiában kezdi a szezont a futsalválogatott

Hétvégén a szlovákiai Puhóban (Puchov), a Visegrádi Négy Nemzet Kupáján szerepel a férfi futsalválogatott, valamint az U21-es csapat.

Pénteken, szombaton és vasárnap a szezon első felkészülési mérkőzéseit játssza a jövő márciusi Eb-selejtezőkre készülő futsalválogatottunk, a Visegrádi Négy Nemzet Kupáján a lengyel, a cseh és a szlovák együttes lesz a mieink ellenfele - olvasható az mlsz.hu-n. Frank Tamás szövetségi edző 14 fős keretet jelölt ki a viadalra, a csapatban ezúttal nem szerepelnek a Rába ETO játékosai, a magyar bajnok ugyanis október elején az UEFA Futsal Cup elitkörének küzdelmeiben vesz részt, és már javában készül a megmérettetésre.

Nem tudott elutazni a válogatottal Gyurcsányi Zsolt, Nagy Tamás és Balázs Zoltán sem, ezért a soron következő három mérkőzésen újoncok, és kevesebb nemzetközi rutinnal rendelkező játékosok is bizonyíthatják, hogy helyük van a keretben.

"Januárban rendeztünk egy kétnapos edzőtábort azoknak a játékosoknak, akik teljesítményükkel közel kerültek a válogatottsághoz, a nemzetközi kupaszereplés miatt hiányzó győri játékosok helyére az összetartáson jól teljesítő focistákat jelöltem a keretbe. Számukra ez az első lehetőség a bizonyításra, meghívásuk már a közeljövőben esedékes generációváltás előszelének is felfogható. A hétvégén ránk váró három mérkőzésen nem az eredményesség a legfontosabb, inkább szeretnék képet kapni arról, hogy a játékosok mennyire tudnak alkalmazkodni a nemzetközi szinthez, és kik azok, akikre esetleg már a jövő tavasszal esedékes tétmeccseken is számíthatok" - mondta az elutazás előtt Frank Tamás az mlsz.hu-nak.