Serie A

Mindenki erősnek érzi magát a gyenge keddi rangadó után - lapszemle

  • Bodnár Gergő

A Fiorentina-Juventus keddi Serie A-mérkőzés után mindkét fél elégedettnek tűnt a megszerzett egy-egy ponttal, a hazaiak különösen boldognak tűntek, pedig nagyon nekik állt a meccs.

"Ma megint bebizonyítottuk, hogy mennyire erősek vagyunk" - mondta a Fiorentina elleni döntetlent követően, a Juve edzője Massimo Carrera.

"Megérdemeltük az egy pontot, de talán a győzelemhez közelebb álltunk" - értékelt röviden Vincenzo Montella, a firenzeiek szakvezetője.

A nyilatkozatokból is pontosan kiderült, a 0-0-s végeredmény után mindkét fél elégedett volt a megszerzett egy ponttal. A Juventus veretlen maradt (és nem mellesleg első a tabellán) a Fiorentina pedig április 1-je óta továbbra is veretlen a Stadio Artemio Franchiban.

"Juve, egy pont és kész" - írta szerdai címlapján a Tuttosport, amely összességében pozitívan értékelte a címvédő firenzei fellépését. A torinói kiadású sportlap továbbá kiemelte, hogy a szerda esti Napoli-Lazio találkozó után kiderülhet, hogy a folytatásban melyik klub lesz igazából veszélyes a Juventusra. Vagy, ahogy a Tuttosport fogalmazott "megtudjuk, hogy ki lesz az igaz anti-Juve".

"Érződött a fáradtság a játékunkon, de ez helyenként a Fiorentinára is igaz volt. Összességében elégedett vagyok, fontos pontot szereztünk. Nem mi irányítottuk a meccset, sőt helyenként nagyot szenvedtünk azért, hogy meglegyen az egy pont. Azt azért nem érzem jogosnak, hogy három góllal is kikaphattunk volna" - nyilatkozta a Sky Sport televíziós társaságnak Gigi Buffon.

"Szuper Fiorentina, fékezett a Juve" - ezzel a címmel már a szerdai La Gazzetta dello Sport jelent meg. A rózsaszín újság kiemelte, a torinóiak 4 győzelem után veszítettek pontot egy nagyon motivált - és Joveticnek köszönhetően kapufáig jutó - Fiorentina otthonában.

"Fermata la Juve!" vagyis "Megtorpant a Juve!" - írta hatalmas betűkkel mai első oldalán a Corriere dello Sport. A római kiadású - így általában a déli együttesekkel is kiemelt terjedelemben foglalkozó - sportújság beszámolt Jovetic kapufájáról, Ljajic óriási helyzetéről és arról, hogy a Napoli nagy esélyhez jutott a Juve döntetlenjének köszönhetően.

Zárásként egy érdekes nyilatkozat a firenzei együttes tulajdonosától, Andrea Della Vallétól: "Úgy játszottunk, mint Prandelli idejében. Az elmúlt tíz évben amióta én vezetem a klubot, nagyon kevésszer láttam ennyire jó Fiorentinát."

Talán így még értékesebb a Juventus számára a kedd este megszerzett döntetlen.