Forma-1

Bajban van New Jersey - elmaradhat a második amerikai futam

  • VNA

Nem teljesítette a szerződésben vállaltakat, így Forma-1-es futamának elvesztése fenyegeti New Jersey városát.

Súlyos kételyek merültek fel a jövőre tervezett új Formula-1-es nagydíj kapcsán. Az Amerikai Nagydíj helyszínén, New Jerseyben ugyanis a szervezők nem tettek eleget a korábbi szerződésben vállaltaknak, így a sorozat jogtulajdonosa, Bernie Ecclestone a hírek szerint visszavonta a kontraktus érvényességét. A néhány napja nyilvánosságra hozott 2013-as naptártervezet szerint júniusában kerülne sor a világbajnokság második számú amerikai futamára, ám ennek létrejötte most már cseppet sem biztos.

A helyi szervezők még a múlt hónapban jelentették be, hogy lemondott a januárban kinevezett igazgató, Tom Cotter. Ezt követően Ecclestone finoman már érzékeltette, hogy szerinte New Jersey nem fog tudni eleget tenni a korábbi vállalásának, így jövőre nem léphet életbe az F-1-es versenyek megrendezésére tíz éves időszakra megkötött szerződés. Mivel a brit sportvezető szerint az amerikai szervezők számos, általuk vállalt határidőt késtek már le, így a híres Manhattan-nel szemben, a Hudson folyó partjára tervezett pályán nem valószínű, hogy 2013-ban lesz F-1-es verseny.

A sportszakmai és pénzügyi értelemben is jól prosperáló sorozat persze akkor sem lesz bajban, ha New Jersey végül nem lesz képes rendezőként szerepet vállalni. Az egyszerre sok vasat a tűzben tartó Ecclestone ugyanis a hírek szerint már Mexikóval és Dél-Afrikával is tárgyalt a háttérben. A 2013-as versenynaptárat a tervek szerint szeptember 28-án véglegesítik.