Bundesliga

Kétgólos előnyt bukott el két perc alatt a Dortmund

Hibátlan maradt a Bayern München, az Eintracht Frankfurt viszont először bukott pontokat a német elsőosztályú labdarúgó-bajnokságban. Az 5. forduló keddi játéknapján Szalai Ádám 75 percet töltött a pályán a Mainzban.

Bayern München-Wolfsburg

A 24. percben szerezte meg a vezetést a Bayern, Ribéry jobbról, az alapvonalról gurított vissza, Schweinsteiger pedig az ötös sarkáról Benaglio kapus lába között a hálóba lőtt (1-0). Az 57. percben növelte előnyét a bajor gárda, Shaqiri bal oldali ívelését Mandzukic négy méterről a kapu bal oldalába bólintotta (2-0). A 65. percben eldőlt a meccs, ezúttal Lahm tökéletes beadását stukkolta a hálóba Mandzukic (3-0). A Bayern München megőrizte hibátlan mérlegét, öt győzelemmel vezeti a tabellát, a Wolfsburg öt ponttal áll.


 

Frankfurt-Dortmund

Frankfurt-Dortmund

Csakúgy mint Münchenben, Frankfurtban is a 24. percben esett az első gól, viszont a vendég drukkerek ünnepelték. Hummels hosszú indítása után Piszczek jobbról befelé cselezett, 14 méterről lőtt, Oczipkán felpattant, Andersonról pedig a rövid sarokba vágódott a labda (0-1). Négy perc múlva jött a második dortmundi találat, Piszczek jobbról passzolt Reushoz, aki középről, húsz méterről laposan tüzelt, a labda a jobb kapufa tövéről került a hálóba (0-2). A szünet után két percen belül egyenlített a hibátlan mérleggel álló Frankfurt, előbb egy kontrából Inui hozta fel középen a labdát, jobbra tolta Aignernek, aki befelé cselezett és 14 méterről a hosszú sarokba lőtt (1-2). Aztán szerepcsere történt, Aigner jobb oldali beadását Inui a túl oldali ötös sarkáról a hálóba fejelte (2-2). Alig fogták fel a hazaiak az egyenlítést és máris ismét vesztésre álltak: Anderson bénázott a 16-oson belül, labdát vesztett, Götze megszerezte és a kapuba küldte (2-3). A 73. percben Anderson javította hibáját, Oczipka balról tekert középre, a színes bőrű bekk a kapuba csúsztatott (3-3). A Frankfurt először vesztett pontokat, de továbbra is veretlen és a második helyen áll, a Dortmund nyolc pontot gyűjtött.


 

Greuther Fürth-Düsseldorf

Stieber Zoltán a Greuther Fürth kispadján kapott helyet a két újonc találkozóján. A 26. percben a vendégek kezdték a gólgyártást, Van den Bergh bal oldali beadását Fink 16 méterről a jobb sarokba fejelte (0-1). A 34. percben egy kontra végén Ilsö növelte a düsseldorfi előnyt (0-2). Stieber nem kapott lehetőséget a hazai csapatban, amely négy ponttal áll, a Düsseldorf kilencet gyűjtött.


 

Schalke-Mainz

Szalai Ádám kezdőként lépett pályára abban a Mainzban, amely a múlt hétvégén nyert először. A Schalke a 20. percben büntetőhöz jutott, Junior Díaz buktatta Höwedest, a 11-est Farfán nagy erővel a jobb felsőbe küldte (1-0). A 75. percben Szalait lecserélték, hat perccel később pedig újra villant a Schalke, Holtby 11 méterről a jobb felsőbe csúsztatott (2-0). Ezzel még nem volt vége, a 89. percben Holtby középen tört kapura, önzetlen volt, kihagyhatatlan helyzetbe hozta Pukkit, aki balról, tíz méterről az üres kapuba passzolt (3-0). A Schalke tíz, a Mainz négy ponttal áll.


 

Bundesliga
5. forduló
Bayern München-Wolfsburg 3-0 (1-0)
Gól: Schweinsteiger (24.), Mandzukic (57., 65.)
 
Frankfurt-Dortmund 3-3 (0-2)
Gól: Aigner (49.), Inui (51.), Anderson (73.), ill. Piszczek (24.), Reus (28.), Götze (54.)
 
Greuther Fürth-Düsseldorf 0-2 (0-2)
Gól: Fink (26.), Ilsö (34.)
 
Schalke-Mainz 3-0 (1-0)
Gól: Farfán (21., - 11-esből), Holtby (81.), Pukki (89.)
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/1239484