NFL

Kis híján elszórakozta a Texans a Broncos elleni győzelmet

A magyar idő szerint késő este rendezett mérkőzések fele kiütéses győzelemmel ért véget a Nemzeti Futball Ligában. Az Arizona Cardinals hazai pályán, az Atlanta Falcons pedig idegenben intézte el simán ellenfeleit, a Philadelphia Eaglest és a San Diego Chargerst. A Denver Broncos - Houston Texans pedig a vendégek részéről ugyanígy indult, s csak Peyton Manning kései feltámadása akadályozta meg az egyoldalú meccs kialakulását. Így egyedül az Oakland Raiders - Pittsburgh Steelers meccsen alakult ki kiegyensúlyozott ütésváltás; itt az utolsó pillanatban szerzett Janikowski-mezőnygóllal a Raiders örülhetett a győzelemnek.

Denver Broncos - Houston Texans

Az eddig nagyszerűen játszó Peyton Manning - Willis McGahee duó vezetésével remekül indított a Broncos a vendégek ellen; Elvis Dumervil safetyvel ejtett véget az ellenfél első támadásának, miután Matt Schaubot szerelte a Texans végzónájában.

A houstoniak ezután azonban összekapták magukat, s megmutatták, miért is tartoznak azon kevés csapat közé, amelyek hibátlan mérleggel állnak. Schaub előbb Andre Johnsonnak hajított egy 60 yardos TD-passzt, majd a futó Arian Foster 3 yardról, Kevin Walter a félpályáról, a tight end Owen Daniels pedig 14 yardról kapott egy hat pontot érő átadást.

A záró játékrészben feltámadt Peyton Manning, s egyre-másra osztotta ki a pontos passzokat. Brandon Stokleynak és Joel Dreesennek dobott touchdownja felvillantotta az esélyt a vezetés utolsó utáni pillanatokban történő megszerzésére, de minden idők egyik legjobbja nem tudta kihasználni a lehetőséget, s kiszurkolta a Texans a győzelmet.

Így továbbra is száz százalékos a Houston (3-0), míg a Denver (1-2) a győzelmet hozó első meccset követően egymás után már másodjára kap ki, miután hétfőn az Atlanta is elintézte a Vadlovakat.

San Diego Chargers - Atlanta Falcons

Fenomenálisan indították a Sólymok a számukra hagyományosan nehéz terepnek számító kaliforniai hőségben. Jacquizz Rodgers, Tony Gonzalez és Julius Jones TD-elkapásaival már az első félidőben eldőlt a győztes kiléte; Thomas DeCoud két interceptionjével és egy megszerzett szabad labdájával pedig a védelem hőse volt. A Chargers nem bírta felpörgetni a ritmust, s végül a kedd hajnalban ittas vezetésen kapott Michael Turner, a Falcons futója még egy TD-vel biztosította be Mike Smith csapatának fölényes győzelmét.

Arizona Cardinals - Philadelphia Eagles

Elképesztően rapszodikus teljesítményt nyújt Michael Vick, a Sasok irányítója. Az egykor Atlantában játszó, de onnan hatalmas illegális kutyaviadal-botrány miatt kirúgott szellőléptű quarterback a múlt héten 371 yardot dobott a Baltimore ellen; ezúttal viszont meggyűlt a baja a Cardinals védőivel.

A 2008-ban nagydöntőt játszó, ám azóta Kurt Warner visszavonulásával leszállóágba kerülő arizonaiak ugyanis az első félidőben háromszor tépték ki a labdát valamelyik Sas kezéből (ebből kettő Vick lelkiismeretét terhelte), s mivel Kevin Kolb méltó bosszút állt egykori csapatán (Larry Fitzgeraldnak és az újonc Michael Floydnak is kiosztott egy-egy pontokat érő átadást), így fölényesen nyertek a hatalmas meglepetésre hibátlanul (3-0) nyitó Vörösbegyek. Andy Reid Eaglese a vereséggel együtt sem áll rosszul: DeSean Jacksonék 2-1-el vezetik csoportjukat a forduló nyitómeccsén a Carolina Pantherst elpáholó New York Giants-szel egyetemben.

Oakland Raiders - Pittsburgh Steelers

Még a puszta számok sem adják vissza, mennyire esetleges volt Carson Palmer és a Banditák támadójátéka az Acélfüggöny ellen. Az egykori cincinatti-i passzológépnek ugyanis csak a harmadik negyedben sikerült először olyan támadást vezetnie, melyben több, mint öt játékon át birtokolta csapata a labdát. Igaz, Darius Heyward-Bey 3 yardos elkapásával így is egyenlített csapata, mivel Darren McFaddennek a minimális lehetőség is elég volt ahhoz, hogy begyújtsa a rakétákat, s az első negyedben egy hatalmas, 64 yardos futással bemutassa a nap támadójátékát.

Ettől eltekintve uralkodott a pályán a Steelers; s Heath Millernek és az elkapóknak, na és nem utolsósorban Ben Roethlisbergernek hála, magabiztosan vezette a meccset. A negyedik negyedben, ahogy a Texans - Broncos meccsen is, beütött a krach.

13 pontot szerzett a záró játékrészben az Oakland, s így az utolsó másodperceken dőlt el minden. Végül a lengyel Sebastian Janikowski berúgta a kürtszó pillanatában elindított 43 yardos mezőnykísérletét, így a hazaiak örülhettek a maratoni hosszúságú, majdnem négy órán át tartó csata után.

Ezzel Dennis Allen első győzelmét szerezte meg vezetőedzőként, s magával rántotta a pocsék kezdők kategóriájába az évnek vérmesebb reményekkel nekiinduló Steelerst; mindkét csapat 1-2-vel áll.

NFL alapszakasz
3. forduló
Indianapolis Colts - Jacksonville Jaguars 17-22
Cleveland Browns - Buffalo Bills 14-24
Miami Dolphins - New York Jets 20-23 h.u.
New Orleans Saints - Kansas City Chiefs 24-27 h.u.
Washington Redskins - Cincinnati Bengals 31-38
Tennessee Titans - Detroit Lions 44-41 h.u.
Minnesota Vikings - San Francisco 49ers 24-13
Chicago Bears - St. Louis Rams 23-6
Dallas Cowboys - Tampa Bay Buccaneers 16-10
   
vasárnap este:  
San Diego Chargers - Atlanta Falcons 3-27
Arizona Cardinals - Philadelphia Eagles 27-6
Oakland Raiders - Pittsburgh Steelers 34-31
Denver Broncos - Houston Texans 25-31
Baltimore Ravens - New England Patriots kezdés: 2:20
   
Kedd hajnalban:  
Seattle Seahawks - Green Bay Packers 02:30
   
Korábban:  
Carolina Panthers - New York Giants 7-36