Serie A

Udinében is kikapott a széthulló Milan, elátkozott hely maradt a San Siro is

A tavalyi évben ezüstérmes AC Milan harmadik idei vereségét is elszenvedte a Serie A 4. fordulójában, ezúttal az Udinese otthonában kapott ki a piros-fekete együttes. Talán még nagyobb meglepetésre az Inter is vereséget szenvedett, ráadásul hazai pályán a Sienától.

Udinese-Milan

A piros-feketék kapcsán hét közben már felmerült az edzőváltás lehetősége az olasz sajtóban, és amíg Massimo Allegri és a klubvezetők a nyilatkozataikban, a játékosok az első percekben a pályán próbáltak rácáfolni azokra a pletykákra, amelyek szerint válságban vannak. Nem tudták legázolni a szezont szintén rosszul kezdő, de azért lassan egyre szervezettebbé váló Udinesét, de voltak lehetőségeik.

Többször is eljutottak a tizenhatoson belülre, Pazzini révén lövőhelyzetig is jutottak, de vezetést nem tudtak szerezni.

Idővel a hazaiak is bátrabbá váltak, többször is meg tudták tartani a labdát a Milan térfelén, de azért attól távol álltak, hogy nagyon benyomják a tavalyi ezüstérmest. Az első gólt azonban meg tudták szerezni a szünet előtt, amikor egy szabadrúgás után Benatia továbbfejelte a labdát, Ranegie pedig a lassú Mexés és a rosszul kifutó Abbiati mellől a kapuba csúsztatott. (1-0)

Mattias Ranegie és Antonio Di Natale örülnek egy gólnak az Udinese-Milan mérkőzésen a Serie A-ban 2012-ben.

A fordulás után megint a Milan próbált aktívabb lenni, és komoly előjelek nélkül egyenlíteni is tudott El Shaarawy nagyszerű átlövése után. (1-1)

A folytatás azonban megint némi Udinese-fölényt hozott. Ráadásul a vendégek védői bizonytalanságaikat elkésett belépőkkel igyekeztek kompenzálni. Zarate előbb a mezőnyben, majd a saját tizenhatosán belül is sárgát érően szabálytalankodott, így le kellett mennie, Di Natale pedig tizenegyest lőhetett, és magabiztosan értékesítette is. (2-1)

A hazaiak előnyben az emberfölényük ellenére sem nagyon próbálkoztak a játék irányításával, inkább kontrákat vezettek. A hajrában a csereként beállt Boateng is összeszedett - a kissé szigorú ítéleteknek is köszönhetően - két sárga lapot, így a Milan 9 emberrel fejezte be a mérkőzést. Kettős emberhátrányban pedig már nem igen volt esélyük az újabb egyenlítésre, inkább a zebramezeseknek voltak veszélyes lövéseik, de az eredmény már nem változott.

Inter-Siena

Valamiféle átok ül a San Siro (Giuseppe Meazza) stadionon ebben az idényben, hiszen sem a fentebb emlegetett Milan, sem az Inter nem tudott még hazai pályán tétmérkőzést nyerni ebben a szezonban - ide számítva a két csapat bajnoki, Európa Liga-selejtező és -főtáblás, illetve BL-mérkőzéseit.

Azt gondolhattuk, hogy a kék-feketék az újonc, hatpontos levonással küzdő és eddig nyeretlen Siena ellen megtörhetik a rossz sorozatot, de erre szinte esélyük sem volt ezen a vasárnapon.

Az egész első félidő a vendégek fölényét hozta, az Internek csak kontrákból volt esélye gólt szerezni. Igaz, ezek között volt komoly ziccer is, de Sneijder hiába volt majdnem szemben egyedül a kapuval, bizonytalankodott, és végól egy rossz, Militónak szánt passzal szúrta el a helyzetet.

A zebramezesek valószínűleg egy pontnak is nagyon örültek volna, de ennél sokkal több jutott nekik, hiszen Vergassola révén a 73. percben megszerezték a vezetést. (0-1)

A hazaiak próbáltak reagálni a helyzetre, de hiába volt veszélyes Cassano és Coutinho is a meccs utolsó harmadában, nem jött össze az egyenlítés.

Sőt, a véghajrában Valiani egy kontra végén a Siena második gólját is befejelte, amivel a vendégcsapat először tudta idegenben legyőzni az Intert, egyúttal megszerezte idei első sikerét is, és jelentős lépést tett a negatív ponttartományból való kikászálódás felé.

A többi mérkőzésen

A Napoli a második perctől emberelőnyben játszva sem tudott nyerni a Catania otthonában (0-0), a Bologna 1-1-re végzett az idei szezonban talán legkisebb csapatnak számító Pescarával, míg az Atalanta a hajrában szerzett góllal verte 1-0-ra a Palermót.

Serie A
4. forduló
Udinese-Milan 2-1 (1-0)
gólszerzők: Ranegie (40.), Di Natale (68. - büntetőből), illetve El Shaarawy (54.)
kiállítva: Zapata (67.), Boateng (82.) - mindkettő Milan
Inter-Siena 0-2 (0-0)
gólszerzők: Vergassola (73.), Valiani (90+2.)
Catania-Napoli 0-0
Bologna-Pescara 1-1 (1-1)
gólszerzők: Gilardino (8.), illetve Quintero (40.)
kiállítva: Perin (60.) - Pescara
Atalanta-Palermo 1-0 (0-0)
gólszerző: Raimondi (88.)
 
A Cagliari-Roma mérkőzést elhalasztották.
 
Később:
Lazio-Genoa 20:45
 
szombaton játszották:
Juventus-Chievo 2-0
Parma-Fiorentina 1-1