La Liga előzetes

Mourinho elfelejti Sergio Ramost, avagy ki kezd a madridi védelemben?

Első idegenbeli győzelmére hajt a spanyol labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójában a címvédő Real Madrid, amely vasárnap este a városi rivális Rayo Vallecano otthonába látogat.

Rayo Vallecano-Real Madrid 21:30
Tv: Sport1

A Real Madrid nyeretlen idegenben, a Sevilla valamint a Getafe otthonában kapott ki, ezzel négy fordulót követően már annyi vereséget szenvedett el, mint az előző szezonban összesen. Ugyanakkor a madridi alakulat kedden a Manchester City elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen nagyszerű teljesítményt nyújtva 3-2-re nyert. José Mourinho edző az eltiltását töltő Fabio Coentrao kivételével a teljes keretből válogathat, mindenki egészséges a Realnál. A kezdő tizenegy összeállítása két ponton is izgalmakat sejtet, mert az eddigi két alapember, Sergio Ramos és Mesut Özil játéka is erősen kérdéses. A védő a hírek szerint rossz viszonyt ápol a portugál trénerrel, aki a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-meccsen Raphael Varanét szerepeltette Ramos helyén. Ha Mourinho ismét mellőzi a világ- és Európa-bajnok bekket, akkor azzal megerősítheti a kenyértörésről szóló pletykákat. Özil esetében szó sincs rossz viszonyról, a német szimplán gyengébb játéka okán szorulhat partvonalon kívülre, helyén a Tottenhamtől igazolt Luka Modric kezdhet.

Ramos és Mourinho

A Rayo Vallecanót sem sújtják sérülések, a kapus Ruben letöltötte eltiltását, így Paco Jemez edző ismét a kezdőcsapatban számolhat vele. A madridi kiscsapat a legutóbbi fordulóban úgy kapott ki 4-3-ra az Atlético Madrid otthonában, hogy az utolsó nyolc percben három gólt szerzett. A Rayo egyelőre megelőzi a Real Madridot, négy meccsen hét pontot gyűjtött.

Legutóbb 1997 februárjában lepte meg otthon a Rayo Vallecano a Real Madridot, akkor 1-0-ra győzött.

Várható kezdőcsapatok
Rayo Vallecano-Real Madrid
Rayo Vallecano: Ruben - Tito, Amat, Casado - Piti, Fuego, Trashorras, Adrian, Carlos - Bille, Baptistao.
Real Madrid: Casillas - Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo - Khedira, Alonso - Di María, Özil, Ronaldo - Higuaín.

A vasárnapi programot délben a Valencia mallorcai vendégjátéka nyitja. A hazaiak továbbra sem számíthatnak az átigazolási időszak utolsó napján szerződtetett mexikói Giovani dos Santosra, aki sérülése miatt az olimpiai elődöntő óta nem lépett pályára. Joaquin Caparros edző a kapus Ruben Minót, a védő Jose Nunest és a csatár Alvaro Gimenezt is mellőzni kényszerül. A Mallorca nyolc, Valencia öt ponttal várja a meccset.

Az Atlético Madrid pazar formában fogadja a Valladolidot. Diego Simeone együttese veretlen és sikere esetén akár a második helyre is ugorhat. Ehhez persze a Málaga veresége is kell, az anyagi gondokkal küzdő gárdának a pályán nincsenek problémái, négy fordulót követően tíz pontot gyűjtött és ezúttal az Athletic Bilbao otthonában lép fel.

Primera División, 5. forduló
vasárnapi program
Real Mallorca-Valencia 12:00 Tv: Sport1
Levante-Real Sociedad 16:00
Atlético Madrid-Valladolid 18:00
Athletic Bilbao-Málaga 19:50
Rayo Vallecano-Real Madrid 21:30 Tv: Sport1
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/1260044