Bundesliga előzetes

A Hannover Huszti nélkül látogat a válságban lévő Hoffenheimhez

A Bundesliga negyedik fordulójának vasárnapi mérkőzésein a Hoffenheim fennállása egyik legrosszabb periódusában fogadja a Huszti Szabolcsot eltiltás miatt nélkülöző Hannovert. Hajnal Tamás együttese, a VfB Stuttgart a Werder Bremen vendége lesz.

A Hoffeinhem 5-3 arányú vereséget szenvedett legutóbb Freiburgban, s fennállása folyamán először sereghajtó a Bundesligában. "Megvolt az esélyünk arra, hogy kimásszunk az alsóházból, de egész egyszerűen átaludtuk a meccset" - nyilatkozta a freiburgi meccset követően az együttes svájci csatára, Eren Derdiyok. A Hoffenheim kapusa, Tim Wiese több alkalommal is bizonytalan benyomást keltett a találkozón, a vezetőedző, Markus Babbel azonban megvédte portását. "Kritikát házon belül szoktunk gyakorolni. Attól, hogy a kapus nem ér oda időben, az ellenfél csatárai nem állhatnak ennyire őrizetlenül. Olyan hibákat követünk el, melyeket ezen a szinten könyörtelenül kihasználnak, de igazából elkeseredve akkor lennék, ha nem lett volna esélyünk" - utalt a szakvezető arra, hogy 3-3-ig minden lehetőségük megvolt akár a győzelemre is.

Hoffenheim-Hannover 17:30
Tv: Eurosport 2

Babbel ezt megelőzően kettős funkciót töltött be a Hoffenheim csapatánál, de arra kérte a vezetőséget, hogy menesszék menedzseri pozíciójából. "Az átigazolási időszakot követően szükségünk lesz egy menedzserre, mert én inkább vezetőedző vagyok, ez a poszt több örömet jelent nekem" - nyilatkozta Babbel még korábban. Utóda a Schalkét is megjárt Andreas Müller lett.
"A Hannover olyan ellenfél, amely csapategysége és agresszív, sok futással párosuló játéka révén próbál meg érvényesülni. Akkor fogjuk megállni a helyünket ellenük, ha száz százaléknál nem kevesebbet hozunk ki magunkból. Az ő példájuk kell, hogy a szemünk előtt lebegjen, mert ők mindig képesek kihozni magukból a maximumot. Nem szabad hibákat elkövetnünk, mert azokra leselkednek, s villámgyorsan mennek át támadásba" - mondta Babbel immáron kizárólag trénerként a hétvégi meccsel kapcsolatban.

A Hoffenheim csapatában Tim Wiese kap egy kis pihenőt, de nem ingadozó formája miatt. A válogatott kapus izomszakadást szenvedett, így két hétig harcképtelen, helyette bemutatkozhat a Bundesligában a belga U-21-es válogatott hálóőre, Koen Casteels. "Minden bizalmunkat élvezi. Koen egy kiemelkedő tehetség, aki meg fogja állni a helyét" - nyilatkozta meggyőződéssel fiatal kapusáról Babbel.

A Hannover az előző fordulóban kalandos körülmények között, Huszti Szabolcs utolsó utáni pillanatokban elért látványos góljával verte a Werder Bremen együttesét. "Ismét tettünk egy lépést előre. Minőségi játékosok ülnek a cserepadon, s ez a Bremen szépítő gólja után, 2-1-es állást követően látszódott, addig ugyanis a kezünkben volt a meccs, ezt követően azonban már két csapat volt a pályán. A végén egy kis szerencsénk is volt" - nyilatkozta a múlt hétvégi összecsapást követően a Hannover csatára, Jan Schlaudraff.

A Hannover fellebbezését elutasították, így Huszti Szabolcs eltiltását tölti

Tény és való, örömük nem lehetett teljes, mert Husztit túlzott gólöröm miatt kiállította a játékvezető, s mivel a Hannover fellebbezését elutasították, a magyar játékos nem lehet ott a Hoffenheim elleni derbin. 2002-ben rendelte el a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), hogy csak azok a játékosok ünnepelhetnek mezlevétellel, akiknek meze alatt nem található semmiféle trikó, amely vallási, politikai vagy egyéb üzenetet hordozhat. Később, 2004-ben szigorítottak a szabályon, amely ezentúl teljes mértékben betiltotta a mez levételét, mondván néhány FIFA-tagországban a felsőtest mutogatása átlépi a kulturális jó ízlés küszöbét. Ennek az intézkedésnek esett áldozatául a magyar középpályás.

"Nehéz mérkőzés elé nézünk a Hoffenheim otthonában" - tisztelte meg az ellenfelet a Hannover vezetőedzője, Mirko Slomka. "Nem eshetünk abba a hibába, hogy a riválist kizárólag az elmúlt hetekben nyújtott teljesítménye alapján ítéljük meg. Markus Babbel csapata jelentős minőséget képévisel, nem utolsó sorban a nyári átigazolások miatt. Felkészülésünk középpontjában a regeneráció és az ezzel kapcsolatos egyéni edzésprogramok állnak. Azok a játékosok, melyek eddig egyáltalán nem, vagy alig jutottak szóhoz, nagyobb terhelést igényelnek, hogy erőnlétük szinten tartsák" - tette hozzá Slomka.

Néhány labdarúgóra ezek közül minden bizonnyal szüksége is lesz a vezetőedzőnek a Hoffenheim ellen, mert Huszti eltiltása mellett Christian Schulz és Mame Biram Diouf egészen biztosan, a Twente elleni EL-meccsen megsérülő Jan Schlaudraff pedig lehetséges, hogy hiányozni fog.
Érdekesség, hogy a Hoffenheim az egyetlen nem újonc a Bundesligában, melyet a Hannover még képtelen volt legyőzni, igaz soha nem voltak mégy ilyen rossz formában Salihovicék, mint most.

Bundesliga, 4. forduló
TSG 1899 Hoffenheim-Hannover 96, várható kezdőcsapatok
Hoffenheim: Casteels - Ochs, Delpierre, Compper, Johnson - Rudy, Williams - Vukcevic, Firmino, Usami - Derdiyok
Hannover: Zieler - Cherundolo, Eggimann, Haggui, Pander - Stindl, Andreasen, Pinto, Rausch - Schlaudraff, Sobiech

A Werder Bremen hannoveri vereségével tíz esztendőt követően kezdte három mérkőzésből két kudarccal az idényt. "A találkozó elején elaludtunk, aztán viszont volt tartásunk, ez önbizalomra adhat okot. Elképzelhető, hogy rossz döntés volt ennyire kinyílni, idegenben esetenként elégedettnek kell lenni az egy ponttal" - nyilatkozta a hannoveri meccset követően Aaron Hunt, aki 0-2-es állásnál büntetőből szépített, s aki csapata egyik legjobbja volt.

Bremen-Stuttgart 17:30

"Nagyszerű mérkőzés volt, a labdarúgás szépségei közül mindennel rendelkezett. Ugyanakkor három összecsapásból kétszer érdemtelenül szenvedtünk vereséget, ami némi keserűséget okoz" - utalt a Bremen vezetőedzője, Thomas Schaaf arra, hogy a dortmundi 1-2 alkalmával és most is sokkal több volt számukra a meccsben. "Szenzációs találkozó volt, már szinte tragikus, hogy azok után, hogy 0-2-ről egyenlítettünk üres kézzel térhettünk haza. Ugyanakkor nem kell nagy feneket kerekíteni ennek a vereségnek, a következő összecsapás ismét 0-0-ról indul" - nyilatkozta a sportigazgató, Klaus Allofs, aki hozzátette, hogy amikor néhány évvel ezelőtt a dobogóért harcolt az együttes, akkor sokszor szerencséje volt, s ezt újból ki kell érdemelni.

"Fontos volt számomra azt látni, hogy a csapat ugyanazzal a lelkesedéssel és becsvággyal edzett, melyet az elmúlt hetekben tanusított. A Stuttgart ellen sem adhatjuk alább, ébren kell lennünk és oda kell figyelnünk" - mondta már a Stuttgart elleni meccsről Thomas Schaaf, akinek némi problémát jelent Mehmet Ekici állapota.

"Jelenleg még nem tudom, hogy Memo lázas betegségét kiheverte volna, így azt sem, hogy részt vehet-e a Stuttgart elleni összecsapáson" - mondta játékosáról Schaaf.

A Stuttgart hazai pályán játszott döntetlent a Düsseldorf ellen, így megszerezte első pontját Bruno Labbadia legénysége a bajokságban, ennek ellenére a svábok nem lehettek elégedettek. Két játékosuk ráadásul megsérült: Tim Hoogland bokaszalag-szakadást szenvedett és két hónapig harcképtelen, míg Cristian Molinarónak a válla ment ki, ő két hétig nem állhat csapata rendelkezésére. Pozitívum, hogy az első két fordulóbeli gyengébb produkcióját követően Hajnal Tamás a Düsseldorf ellen már jobban játszott, rendre zavart okozott a Fortuna védelmében, azonban ez sem volt elég ahhoz, hogy megnyerje mérkőzését klubja.

"Szeretnénk a hét közben az Európa Ligában önbizalmat nyerni, majd Brémába utazni, ahonnan pontokkal térnénk haza" - nyilatkozta a múlt heti bajnokit követően a VfB kapusa, Sven Ulreich, aki a müncheni hatos után akkor legalább kapott gól nélkül megúszta. A nemzetközi porondon a Stuttgart végül 2-2-es döntetlent játszott a Steaua Bukarest ellen, úgy, hogy 1-0 arányban még a németek vezettek, 1-2-nél viszont már ők futottak az eredmény után.

Georg Niedermeier kiegyenlített a Steaua ellen, majd a meccs után kipakolt

A mérkőzést követően az egyenlítő gól szerzője, Georg Niedermeier őszinte megnyilvánulása hatalmas vihart kavart az együttes háza táján. "Nagyon csalódott vagyok, az egész helyzet nem megfelelő számomra. Le fogom vonni a következményeket, óriási arcul csapás volt ez számomra" - utalt a játékos arra, hogy elveszítette kezdő tagságát a csapatban. A svábok menedzsere, egykori legendás játékosa, Fredi Bobic szinte azonnal reagált. "Az rendben, hogy olyan játékosaink vannak, akik ki merik nyitni a szájukat, de tudniuk kell meddig mehetnek. Nem fogunk a bolhából elefántot csinálni, de nem történhet meg az, hogy valaki túlértékeli magát és a csapat fölé próbálja magát helyezni. Az együttes élvez elsőbbséget, mindenkinek alá kell magát rendelnie annak" - fakadt ki Bobic.

A Bremen ellen Hooglandon és Molinarón kívül kétséges a csapatkapitány, Serdar Tasci játéka is, s a Bayern ellen kiállított bosnyák Ibisevic sem állhat még a tréner rendelkezésére.

Bundesliga, 4. forduló
SV Werder Bremen-VfB Stuttgart, várható kezdőcsapatok
Bremen: Mielitz - Gebre Selassie, Prödl, Szokratisz, Fritz - Junuzovic - Arnautovic, Hunt, De Bruyne, Elia - Petersen
Stuttgart: Ulreich - Szakai, Niedermeier, Maza, Boka - Kvist, Gentner - Harnik, Hajnal, Okazaki - Cacau
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/bundesliga-I-2012-2013/1239508  
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/bundesliga-I-2012-2013/1239506 

 

Vegyél rész Bundesliga-játékunkban és győzd le az Eurosport és a hatharom.com kommentátorait, újságíróit!