Bundesliga

Szalai-gól a Bayern győzelmének és a Dortmund vereségének árnyékában

A Bayern München felejthető első félidő után könnyedén legyőzte idegenben a Schalkét a Bundesliga 4. fordulójának egyik rangadóján, miközben a másikon a címvédő Borussia Dortmund vereséget szenvedett a Hamburg vendégeként. Szalai Ádám góllal járult hozzá a Mainz Augsburg elleni sikeréhez.

Schalke-Bayern München

Óriási taktikai harcot hozott rangadó első félideje, mindkét csapat védelme remekül zárt, a támadók ezzel ellentétben nagyon pontatlanok voltak. Az első nagyobb helyzet Mandzukicé volt, aki egy bal oldali beadás után közelről fejelt a Schalke kapuja fölé.

A másik oldalon Farfáné volt a legnagyobb lehetőség, ő a tizenhatoson belül kapott labdát, átvehette, kapura fordulhatott, de fölé bombázott.

A második játékrész elején az addig viszonylag kiegyenlített találkozó nagy Bayern-fölényt hozott, de a csatárok továbbra is pontatlanok voltak. A hazaiaknak így is volt egy esélyük, egy Boateng-hiba után kettő az egy ellen mehettek a Bajorok kapuja felé, de Draxler elszórakozta a lehetőséget.

A Bayern München játékosai örülnek Thomas Müller góljának a Schalke 04 elleni Bundesliga-mérkőzésen 2012-ben.

Ezt követően a vendégek néhány perc alatt eldöntötték a meccset: előbb Kroos remekül kényszerítőzött a bal oldalon Müllerrel, és szépen helyezett jobbal a bal alsóba (0-1), majd Müller a jobb szélről indulva befűzte az egész Schalke-védelmet, és jobb külsővel gurította a hosszúba a labdát. (0-2)

A vendégek ez után óriási fölénybe kerültek, sokszor perceken keresztül könnyedén tartották a labdát, a Királykékeknek esélyük sem volt arra, hogy megnehezítsék számukra a meccset, ami így vendégsikert hozott.

Hamburg-Dortmund

Ahogy az előző szezonban, idén sem tűnik úgy, hogy a címvédő Dortmund ugyanolyan meggyőző tud lenni idegenben, mint otthon. A második fordulóban Nürnbergben végeztek döntetlenre a sárga-feketék, ezúttal pedig Hamburgban kerültek hátrányba már a második percben Szon fejese révén. (1-0)

Ezt követően is inkább a hazaiak voltak fölényben, az exzalaegerszegi Rudnevs és Ilicevic is veszélyesen játszott, a Dortmund csak a félidő hajrájára tudott helyzeteket kialakítani, de Lewandowski és Piszczek sem tudott egyenlíteni.

Megtette a második játékrész elején Perisic (1-1), de az 55. percben Ilicevic újra vezetést szerzett a HSV-nak van der Vaart beadása után (2-1), majd kicsivel később Szon második gólja következett (3-1), ami után egy perccel Perisic is újra eredményes volt (3-2), azaz igencsak beindultak a fiúk.

A lendület a játékban megmaradt ez után is, érthetően főleg a Dortmund erőltette a támadásokat, de hiába, Adler nagyszerűen teljesített a hazai kapuban. A Hamburg így kisebb meglepetést tudott okozni, legyőzte a bajnoki címvédőt, és elvette annak veretlenségét.

Mainz-Augsburg

Szalai Ádám kezdő volt a Mainzban, és már a 10. percben is a közelben ólálkodott, amikor Ivanschitz lábáról bepattant egy bal oldali beadás után a labda (1-0), majd a 25. percben ő maga is eredményes volt. A kapu előterében tartotta meg erőszakosan a játékszert, amit utána jobbal a jobb alsóba gurított. (2-0)

A magyar válogatott csatára a 84. percig volt a pályán a mérkőzésen, amely a második félidőben is több hazai lehetőséget, így magabiztos Mainz-győzelmet hozott.

A többi mérkőzésen

Wolfsburgban a Stieber Zoltánt a kispadon tudó Greuther Fürth szerzett vezetést, miután Azemi erőszakossága miatt Benaglio és Pogatetz a saját kapujukba szerencsétlenkedték a labdát. (0-1)

Ivica Olic még az első játékrészben kiegyenlítette az állást, ami nem is változott, így 1-1-gyel ért véget a mérkőzés.

A Düsseldorf-Freiburg meccsen nem született gól, így mindkét csapat egy ponttal lett gazdagabb.

Bundesliga
4. forduló
Fortuna Düsseldorf-SC Freiburg 0-0
FSV Mainz 05-FC Augsburg 2-0 (2-0)
gólszerzők: Ivanschitz (10.), Szalai (25.)
Hamburger SV-Borussia Dortmund 3-2 (1-0)
gólszerzők: Szon (2., 59.), Ilicevic (55.), illetve Perisic (46., 60.)
FC Schalke 04-Bayern München 0-2 (0-0)
gólszerzők: Kroos (55.), Müller (58.)
VfL Wolfsburg-Greuther Fürth 1-1 (1-1)
gólszerzők: Olic (42.), illetve Pogatetz (27. - öngól)
 
pénteken játszották:
1. FC Nürnberg-Eintracht Frankfurt 1-2 (0-1)
 
vasárnap:
Bayer Leverkusen-Borussia Mönchengladbach 15:30 ó
1899 Hoffenheim-Hannover 96 17:30
Werder Bremen-VfB Stuttgart 17:30