Serie A

Három tizenegyesből egy gól, pontosztozkodás Parmában

A Parma és a Fiorentina 1-1-es döntetlent játszott a Serie A 4. fordulójának nyitómérkőzésén, amelyen a hosszabbításban mentettek pontot a hazaiak.

A Fiorentina egyértelműen jobban játszott az első félidőben, többet birtokolta a labdát Vincenzo Montella együttese, amely a 20. percben az előrehúzódó jobbhátvéd, Facundo Roncaglia góljával a vezetést is megszerezte. (0-1)

Az argentin játékos nem sokkal később a kapufát is eltalálta, de a folytatásban a Violák fölénye meddővé vált.

A szünet után aztán már a Parma is jobbá vált, az 56. percben büntetőhöz is jutottak a hazaiak, amit azonban Valdés gyengén helyezett a bal alsó irányába, így Viviano ki tudott védeni.

A hajrá közeledtével a sárga-kékek lassan fölénybe kerültek, Amauri fejesénél a vendégeknek már a gólvonalról kellett menteniük, de így is utóbbiak javára dőlhetett volna el a meccs. Cassanival szemben ugyanis gólhelyzetben, a tizenhatoson belül szabálytalankodott Rosi, aki így mehetett zuhanyozni, Jovetic pedig tizenegyest végezhetett el.

Ez a büntető is kimaradt azonban, Mirante lábbal tudta hárítani a középre tartó lövést.

Végül a csereként beállt Luca Toni lett az igazi negatív hős a Fiorentina számára, hiszen előbb az ellenfél, majd saját csapata tizenhatosán belül is kézzel ért a labdához. Előbbi csak szabadrúgást, utóbbi viszont újabb tizenegyest ért.

Ehhez megint Vargas állt oda, aki ezúttal kőkeményen középre, a léc alá lőtt, és mivel Viviano eldől a jobb oldalra, nem volt esélye védeni. (1-1)

A döntetlennel a Parma négy ponttal áll a tabellán, míg a Fiorentina kilenc egységgel rendelkezik.

Serie A
4. forduló
Parma-Fiorentina 1-1 (0-1)
gólszerzők: Vargas (90+2. - büntetőből), illetve Roncaglia (20.)
kiállítva: Rosi (88.) - Parma