Premier League

Di Matteo tudta, csak idő kérdése a Stoke megtörése

Az éllovas és Bajnokok Ligája-címvédő Chelsea nehezen, a hajrában szerzett góllal győzte le a vendég Stoke City együttesét az angol labdarúgó-bajnokság 5. fordulójának szombati játéknapján. A Kékek menedzsere, Roberto Di Matteo elégedett volt övéi teljesítményével.

"Az egész csapatot dicséret illeti. Egy hétközi Bajnokok Ligája-meccs után a játékosok olykor fizikálisan és mentálisan is kifacsartak, most is ettől tartottam, de nagyon jó teljesítményt nyújtottak az első perctől" - kezdte értékelését Roberto Di Matteo.

"Különösen a második félidőt indítottuk jól, számos helyzetet dolgoztuk ki, és arra kényszerítettük az ellenfelet, hogy kinyíljon. Úgy véltem, csak idő kérdése a gól. Amikor a Stoke ellen játszol, mindig piszkos kemény feltörni őket. Gyakorlatilag a teljes csapattal védekeznek, egy korai gól lehet a gyógyír ellenük. Ha ez nem sikerül, mint most, akkor kemény munkával kell teret találni ellenük."

A Kékek két vezére, John Terry és Frank Lampard meglepetésre csak a cserék közé került. "Egyszerűen csak ki akartam használni, hogy rengeteg remek labdarúgónk van, a pihentebbeket akartam szerepeltetni. Nem szeretném, ha a két kulcsjátékosunk már novemberre kiégne."

Juan Mata és az új igazolás, Eden Hazard egyszerre volt a pályán, ugyanazon az oldalon. "Most először próbáltam ki ezt a felállást, még időre és sok gyakorlásra lesz szükség, hogy taktikailag tökéletesen illeszkedjenek a rendszerbe. Véleményem szerint ma remekül működtek együtt, de még ki kell ismerniük egymást. Azt szeretném, hogy bármilyen játékrendszerben feltalálják magukat, de nagyon intelligens játékosok, azonnal megtalálják maguknak a szabad helyet a pályán."

Premier League, 5. forduló:
Chelsea-Stoke City 1-0 (0-0)
gól: A. Cole (85.)