Serie A előzetes

A Fiorentina Európába vágyik, a Juventus onnan hazatérve vitézkedne

Szombaton este megkezdődik a Serie A 4. fordulója a Parma-Fiorentina és a Juventus-Chievo mérkőzésekkel. A játékerőt figyelembe véve izgalmasnak előbbi találkozó ígérkezik, de kérdéses, hogy a bajnok mire lesz képes a Chelsea elleni BL-meccse után.

Vucinicsék szerdán a Chelsea ellen 2-0-s hátrányból álltak fel

Juventus-Chievo 20:45
Sport Klub

A címvédőre kemény menet közepette vár a veronaiak elleni, papírforma hazai győzelemnek számító meccs, hiszen a Chelsea elleni BL-meccs után és a Fiorentina illetve a Roma elleni jövő heti meccsek előtt áll a torinói együttes. Sokan elmélkednek is az olasz szakértők közül azon, hogy bírja-e majd a tempót Antonio Conte csapata, különösen az Ész, a 33 éves Andrea Pirlo erőnlétéről vitáztak.

Egyesek szerint a mélységi irányítóként újra tündöklő középpályás biztosan pihenőt kap szombat este, és nem lesz ott a kezdőben, mások ugyanakkor úgy gondolják, hogy helyet kaphat.

Marco Rigoni, a Chievo játékosa szerint mindegy, hogy ki játszik a Juventusban, mindenkire figyelniük kell.

"Quagliarella londoni játéka is bizonyítja, hogy mindegy, ki kerül a csapatba, a játékuk folyamatossága megmaradt, minden összetevő a helyén van. Nekünk viszont magunkkal kell foglalkoznunk, hiszen két vereségből jövünk, és szeretnénk helyre tenni a dolgokat" - mondta a játékos.

A sárga-kékek a Bologna elleni hazai sikerrel nyitották a szezont, de ahogy Rigoni is mondta, azóta kétszer is pont nélkül maradtak. Igaz, a Parma elleni idegenbeli és az eddig szárnyaló Lazio elleni hazai vereség sem vállalhatatlan. Persze valaki ellen majd a veronaiaknak is pontokat kell szerezniük, ha benn akarnak maradni, márpedig a következő találkozóik sem lesznek sokkal könnyebbek: az Inter, a Palermo, a Sampdoria és a Fiorentina vár rájuk.

Parma-Fiorentina 18:00
Sport Klub

A vendégek három, a hazaiak hat pontot szereztek az eddigi fordulókban, és mindkettőjük számára fontos értékmérő lehet mostani összecsapásuk. A Parma célja a biztos bennmaradás lehet ebben az idényben, a Fiorentina viszont a nemzetközi porondra vágyik. Előbbiektől nem okozott meglepetést, hogy a Juventustól és a Napolitól kikaptak, a Chievót pedig legyőzték, utóbbiak egy talán nem várt eredményt már hoztak az Udinese elleni sikerrel, de a Napolival ők sem bírtak.

Ahhoz, hogy a sárga-kékek legalább a középmezőnyben végezzenek, azért szükségük lenne egy-két bravúrra is, a Violák ugyanakkor nem nagyon hagyhatnak pontokat a náluk gyengébbnek tartott ellenfelek otthonában sem, ha az élmenők közé akarnak tartozni.

A Romától a nyáron érkezett David Pizarro tisztában is van ezzel, és jó teljesítményben bízik: "Az érkezésem óta nagyon jól megértem magam mindenkivel, talán ez a legerősebb középpálya, amelynek eddig tagja voltam. Az európai szereplésről álmodozunk, de szeretnénk szórakoztatni is a közönségünket."

A játékos azt is elmondta, hogy igyekeznek maximálisan a szombati meccsre koncentrálni annak ellenére is, hogy kedden a Juventus lesz az ellenfél. Meglátjuk, hogy sikerül nekik.

Serie A
4. forduló
Parma-Fiorentina 18:00
Tv: Sport Klub
Juventus-Chievo 20:45
Tv: Sport Klub
 
vasárnap játsszák:
Sampdoria-Torino 12:30
Atalanta-Palermo 15:00
Bologna-Pescara 15:00
Cagliari-AS Roma 15:00
Catania-Napoli 15:00
Internazionale-Siena 15:00
Udinese-AC Milan 15:00
Lazio-Genoa 20:45