Férfi kosárlabda

Balhézott, majd nőt ütött meg az Alba Fehérvár amerikai próbajátékosa

Az Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapatának próbajátékosa, Brandon Wood megütött egy nőt, miután több emberrel is összeszólalkozott egy házibulit követően.

Az eset a kosar.blog.hu és amerikai források szerint még idén tavasszal történt. Wood egy partin ismerkedett meg egy lánnyal, majd vele és még két másikkal, az édesapja társaságában a chicagói Alison Soria otthonába mentek hajnali fél négy tájékán. Soria egyszercsak kiáltozást hallott.

A nő elmondása értelmében Wood nem vette jó néven, hogy egyik unokatestvére visszautasította közeledését, így a kosaras elveszítette fejét, hangoskodni kezdett, majd elhagyta a házat. Később azonban visszatért, olyannyira, hogy a lakás riasztója is megszólalt, Soria pedig, akinek gyermeke is tartózkodott a házban, finoman kérdőre vonta őt.

Brandon Wood idén tavasszal egy chicagói éjszakán igencsak kikelt magából

"Nem tudom, hogy kik vagytok, meghívlak titeket az otthonomba, de kérlek titeket, maradjatok csendben, mert itt gyermekek is élnek" - mondta a nő. Wood azonban továbbra sem csillapodott le, s szitokszavak kíséretében a következőket olvasta Soria fejére: "Nem tudod ki vagyok? Én vagyok az MSU legjobb kosárlabdázója! Tényleg nem tudod ki vagyok?" - ordította. Aztán ismét dühödten távozott a házból a játékos, aki 8,8-as pont-, 1,9-es gólpassz- és 26,9-es játékpercátlagával harmadik volt együttese rangsorában.

Odakint folytatódott a csetepaté, a 23 éves kosárlabdázó azzal fenyegette a nőt, hogy megveri, mire Soria egy gyertyával célba vette, de nem találta el. Ezt követően a nő arra lett figyelmes, hogy 18 esztendős unokatestvére szeme alatt be volt dagadva, amit állítólag Wood keze munkája okozott.

Az esethez kihívták a rendőrséget, akik az akkor még az NBA draftjára készülő játékost letartóztatták. Tettlegesség és testi sértés volt ellene a vád, de végül szabadon engedték. Wood állítólag nem állt alkohol befolyása alatt.