Európa Liga

Lencse László derékba törte a Bilbaót

Lencse László végig pályán volt az izraeli Hapoel Kiryat Shmona együttesében, amely 1-1-re zárt az Athletic Bilbao otthonában a labdarúgó Európa Liga első körében. A magyar csatár főszerepet játszott a vendégek vezető találatában.

G csoport

Amíg a Videoton a Genk otthonában lépett fel, addig a G-csoport másik meccsén a Sporting Lisszabon az FC Baselt fogadta. A statisztika a portugál gárda mellett szólt, ugyanis korábban négy alkalommal találkozott a svájci együttessel és rendre győzni tudott. Ráadásul ezeken meccseken gólt sem kapott, továbbá a lisszaboni csapat megnyerte a legutóbbi kilenc hazai Európa Liga-meccsét. Az első félidőben a Sporting aktívabb volt, főképp távoli lövésekkel próbálkozott, a legnagyobb helyzetet mégis a Basel puskázta el, Dragovic hét méterről centikkel fejelt a bal sarok mellé. Az 50. percben emberhátrányba került a Sporting, Xandao utolsó emberként elvesztette a labdát 16-osa előterében, majd buktatta a kiugró Strellert. A portugál védő azonnal piros lapot kapott.

A svájci emberelőny nem hozott vendégakciókat, a Sporting ugyanúgy többet birtokolta a labdát, mint teljes létszámban. Végül nem esett gól, 0-0-ra zártak.

H csoport

A H-csoportban az Internazionale nem a legerősebb összeállításával fogadta a Rubin Kazanyt, amely a 17. percben gólt szerzett. Natcho 11-est lőhetett, a jobbra tartó labdát Handanovic védte, a kipattanót Riazancev az ellenkező sarokba küldte (0-1). Az olaszok hat perccel a szünet előtt Marko Livaja fejesével egyenlítettek (1-1). Öt perccel a vége előtt az orosz csapat csendre intette Milánót, egy kontra befejezéseként Rondón 17 méterről a bal alsóba lőtt és ezzel úgy tűnt három ponttal távozik a Rubin. Korai volt a vendégöröm, a 92. percben Diego Milito jobb oldali beadását Nagatomo kapásból, 11 méterről, a jobb alsóba küldte, 2-2-re végződött a meccs.

A csoport másik meccsén az azeri Neftci kisebb meglepetést okozott, gól nélküli döntetlenre végzett a Partizan Beograd otthonában. 

Lencse László

I csoport

A Hapoel Kiryat Shmona Lencse Lászlóval a kezdőcsapatban a 14. percben döbbenetet okozott Bilbaóban. Adrian Rochet 22 méterről lőtt, Lencse derekán megpattant a labda és a baszkok kapujának bal sarkába vágódott (0-1). A 40. percben egyenlítettek a hazaiak, Xabier Castillo balról lőtt középre, Susaeta tíz méterről nem hibázott (1-1). A második félidőben óriási fölényben játszott a Bilbao, körbe lőtte az izraeli gárda kapuját, de nem tudott újabb gólt szerezni. A Hapoel Kiryat Shmona egy ponttal távozott, Lencse végig a pályán volt.

A csoport másik meccsén a második félidőben három percen belül két gólt lőtt a Lyon a Sparta Prahának. Előbb Grenier szögletét Gomis vágta be (1-0), aztán a gólvágó volt önzetlen, átadását Lisandro közelről lőtte a kapuba (2-0).  A 77. percben Kadlec jobb oldali passzát Krejci nagy erővel bebombázta (2-1). A Lyon megőrizte előnyét.

Európa Liga
G csoport:
Sporting Lisboa-FC Basel 0-0
Kiállítva: Xandao (50., Sporting)
 
H csoport:
Internazionale-Rubin Kazany 2-2 (1-1)
Gól: Livaja (39.), Nagatomo (90.) ill. Riazancev (17. - 11-esből), Rondón (84.)
 
Partizan Beograd-Neftci 0-0
 
I csoport:
Olympique Lyon-Sparta Praha 2-1 (0-0)
Gól: Gomis (59.), Lisandro (62.), ill. Krejci (77.)
 
Athletic Bilbao-Hapoel Kiryat Shmona 1-1 (1-1)
Gól: Susaeta (40.), ill. Rochet (14.)
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/1323781