Támogatás

258,4 millió forint támogatást kap a Vasas az államtól

A kormány döntött arról, hogy a Vasas Sport Club számára a rendkívüli kormányzati intézkedések előirányzat terhére 258,4 millió forint támogatást biztosít.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye szerint a kormány döntése alapján a Vasas Sport Club kézilabda csarnokának bővítéséhez 131,4 millió forintot, valamint a vívó csarnokának korszerűsítési beruházásához 127 millió forintot biztosít.

A Vasas Sport Club az ország minden idők egyik legeredményesebb egyesülete, amely 2011-ben ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját. A Vasas Sport Club jelenleg Magyarország egyik legnagyobb utánpótlás bázisa. A gyermekek 17 szakosztály közül a sportágak széleskörű kínálatából választhatnak az egyéni sportágaktól kezdve a csapatsportágakig.

Jelenleg közel 2500 sportoló használja naponta a klub sportlétesítményeit. A kormány döntése alapján a Vasas Sport Club kézilabda csarnokának bővítéséhez 131,4 millió forintot, valamint a vívó csarnokának korszerűsítési beruházásához 127 millió forintot biztosít.