U16-os válogatott

Nem bírt Macedóniával Szepessy László csaspata

Az U16-os válogatott már a jövő őszi Európa-bajnoki selejtezőkre való felkészülés jegyében lépett pályára Macedónia korosztályos csapata ellen.

Szepessy László a Ipacs Péter – Surányi Ernő (Benedek Marcell, 41.), Pávkovics Bence, Lipcsei Ádám, Fodor Ákos – Köris Krisztián (Gafouroglou Alexis, 41.), Kovács Botond (Sallai Roland, 41.), Kádár Máté – Bíró Péter (GögitzÁdám, 41.), Korozmán Kevin, Márton Krisztián (Oláh Ádám, 41.) összetételben szerepeltette együttesét.

A találkozó végig kiegyenlített játékot hozott, ami az eredményben is megmutatkozott, 1-1 lett a vége.

"Tipikus szláv focit játszott az ellenfél, és fizikális fölényét kihasználva, meglehetősen nehézzé tette számunkra a támadások felépítését, hiszen alig volt esélyünk a párharcok megnyerésére. Mezőnyben végig kiegyenlített volt a játék, de az első félidőben egyik csapat sem játszott igazán jól. A szünet után a cseréknek köszönhetően feljavultunk, de a végjátékra elfáradtunk, a macedónok felőrölték az erőnket. Hasznos tanulságokkal gazdagodtunk, megismertük a szláv futballkultúrát, a csütörtöki visszavágóra igyekszünk racionálisabb játékkal előrukkolni, amely hatékonyabb lehet a fizikális fölényben játszó rivális ellen" - fogalmazott a találkozó után Szepessy László az mlsz.hu-nak.