Bajnokok Ligája

Messi duplájával fordított és nyert a Barcelona

A Szpartak Moszkva a második félidőben vezetni tudott Barcelonában, de a hajrában Lionel Messi megnyerte a meccset a hazai csapatnak a labdarúgó Bajnokok Ligája G-csoportjának első fordulójában. A kvartett másik meccsén, a Celtic-Benfica összecsapáson nem esett gól.

A Barcelona elképesztő sorozatot tudhatott maga mögött, legutóbbi 30 hazai BL-meccsén rendre gólt szerzett, vagyis túl sok jóra nem számíthatott a Szpartak Moszkva. Nem is úszta meg sokáig az orosz csapat, a 14. percben Xavi közepéről balra küldte a labdát, Tello a 16-os csücskénél átvette, beljebb tolta és jobbal, 17 méterről a hosszú sarokba küldte (1-0). A hazai gól előtt két perccel a Barca mestere, Tito Vilanova cserélni kényszerült, Piqué egy szöglet után ellőtte a labdát, megsérült és Song állt a helyére. A 29. percben a semmiből egyenlített a Szpartak, Emenike jobbról küldte középre a labdát, Daniel Alves pedig hat méterről a saját kapujába helyezte, öngól (1-1).

Az 51. percben Daniel Alves bombagóllal javította volna hibáját, ám fájdalom, pazar alakítását les miatt annulálta a játékvezető. Nyolc perccel később fordított a Szpartak, remek kontra végén McGeady 16 méterről, középről jobbra passzolt, Romulo átvette és nyolc méterről a hosszú sarokba gurított (1-2). A 71. percben egyenlített a Barcelona, Telo a bal oldalon becsapta védőjét, az alapvonalról vissza gurított, Messi pedig öt méterről a hálóba passzolt (2-2). A 80. percben ismét a Barca vezetett, Alexis Sánchez balról emelt a kapu elé, Messi berobbant és négy méterről a kapuba fejelt (3-2). A Szpartak Moszkva váratlanul komoly erőfeszítésre kényszerítette a Barcelonát, amely Messi zsenialitásának köszönhetően otthon tartotta a három pontot.


Lionel Messi

A Celtic még soha nem kapott ki portugál csapattól a nemzetközi kupákban, kilenc győzelem mellett egyszer döntetlenre végzett. Ráadásul a Benficával szemben makulátlan a mérlege, hatból hatszor győzött. A múltnak azonban nem volt jelentősége az első félidőben, a Celtic inkább védekezésre kárhoztatott. A Benfica veszélyesebb volt, a legnagyobb helyzet a 32. percben adódott, Rodrigo próbált a kapuba emelni, de Foster hárítani tudott. A szünet után sem változott a helyzet, a skótok kontrákra rendezkedtek be, a portugálok többet kezdeményeztek. Végül nem esett gól, 0-0-ra zártak a felek.

Bajnokok Ligája
G-csoport, 1. forduló
Barcelona-Szpartak Moszkva 3-2 (1-1)
Gól: Tello (14.), Messi (71., 80.), ill. Daniel Alves (29., öngól), Romulo (59.)
 
Celtic-Benfica 0-0