Légiósaink

Huszti mellett Szalai, Feczesin, Szabics és Kovács is csak mellékszereplő lehetett a hétvégén

Öt magyar gólt hozott a mögöttünk hagyott hétvége Európa bajnokságaiban, ebből kettőt Huszti Szabolcs szerzett, aki e mellett egy gólpasszal is segítette a Hannovert a hétvégén. Rajta kívül Szalai Ádám, Feczesin Róbert, Szabics Imre és Kovács Péter is eredményes volt.

ANGLIA

A Premier League-ben sajnos egyik magyar játékos sem szaporíthatta játékperceit a hétvégén. A Fulham-West Bromwich Albion mérkőzésre (3-0) Somogyi Csabát nem nevezték hazai oldalon, de a vendégeknél Gera Zoltán is csak a cserepadig jutott. Gulácsi Péter is kimaradt a Liverpoolból, amely a Sunderland otthonában végzett 1-1-re.

A Championshipben a magyar válogatottban is első számú kapussá előlépett Bogdán Ádám végig a pályán volt a Watfordot 2-1-re legyőző Boltonban, Futács Márkó azonban csak a cserék közé került a Leicesterben a Wolverhampton elleni idegenbeli mérkőzésen, amelyet csapata 2-1-re elveszített.

Huszti Szabolcs gólöröme a Hannover Európa Liga-mérkőzésén 2012-ben.

NÉMETORSZÁG

A Bundesligában több jó teljesítménynek is örülhettünk, közülük is kiemelkedik azonban Huszti Szabolcsé, aki egy szabadrúgás- valamint egy ollózós góllal, illetve egy gólpasszal járult hozzá a Hannover Werder Bremen elleni diadalához (3-2). A magyar szélsőt sajnos második találatánál túlzott gólörömért két, egyszerre kiosztott sárga lappal kiállította, de így is egyértelműen ő volt csapata legjobbja, akiről a német szakírók és edzője is áradoztak. A Kicker a legjobb 1-es osztályzatot adta neki, és a goal.com is beválogatta a hét európai csapatába.

A Hannover-Werder meccs összefoglalója

Szalai Ádám a Bayern Münchennek lőtt gólt tizenegyesből, de ez csak a Mainz becsületének megmentéséhez volt elég, ugyanis 3-1-re kikaptak a Bajoroktól. A csatár korai csereként a 37. percben állt be csapatába, amelyet Thomas Tuchel a gyenge játékot látva átvariált.

Szalai találata

Hajnal Tamás kezdő volt a Stuttgarban, és 86 percet játszott a Düsseldorf elleni mérkőzésen, amelyen 0-0-ra végeztek a felek. Stieber Zoltán sérülése miatt nem volt ott a Schalkétól 2-0-ra kikapó Greuther Fürthben.

A Bundesligával kapcsolatos hír, hogy a 21 esztendős, próbajátékon lévő Bajner Bálintnak a bajnoki címvédő Borussia Dortmund szerződést ajánlott, így már csak a labdarúgón múlik, hogy a sárga-feketéknél folytatja-e a pályafutását.

A másodosztályban Király Gábor hibátlanul védte az 1860 München kapuját a Bochum ellen, de mivel csapattársai sem voltak eredményesek, 0-0-val zárult a találkozó.

A 3. Ligában Nagy Dániel végigjátszotta az Osnabrück Preußen Münster elleni meccsét, amelyet hazai pályán 2-0-ra elveszítettek.

OLASZORSZÁG

A Serie A-ban Tőzsér Dániel a kispadról szurkolhatott a Genoáért, amely vezetett ugyan a Juventus ellen, de végül 3-1-es vereséget szenvedett.

Feczesin gólja

A Serie B-ben Feczesin Róbert kezdő volt az Ascoliban, és ő szerzett vezetést a Spezia elleni 2-0-ra megnyert mérkőzésen, amelyen a 77. percig volt a pályán. Laczkó Zsolt térde a magyar válogatott edzőtáborában bevizesedett, így a Vicenzában nem kerülhetett keretbe. Csapata hazai pályán 3-2-re kikapott a Vicenzától.

Filkor Attila gárdája, a Bari hétfőn este játszik a Varese vendégeként.

SPANYOLORSZÁG

Pintér Ádám sérüléssel küzd, így kimaradt a Real Zaragozából, amely 2-0-ra kikapott a Real Sociedadtól.

HOLLANDIA

Horváth Gábor térdproblémák miatt nem volt ott az ADO Den Haagban, amely 3-1-re verte idegenben a Heerenveent, Babos Gábor viszont végigvédte a Nijmegen Venlo elleni, 2-2-vel zárult meccsét.

Kádár Tamás és Németh Krisztián egyaránt kezdők voltak a Rodában, előbbit a félidőben, utóbbit a 73. percben cserélték le az AZ Alkmaar elleni, sima 4-0-s vereséget hozó mérkőzésen.

BELGIUM

Juhász Roland a kispadról nézte végig az Anderlecht Lierse elleni 1-1-es döntetlenjét, Köteles László sérülése miatt kimaradt a Genk Waasland-Beveren elleni, szintén 1-1-es ikszéből, ahogy Bodor Boldizsár sem volt ott a Standard Liége-t 3-2-re legyőző Beerschotban.

Dzsudzsák Balázs lő kapura a Rosztov Don-Dinamo Moszkva mérkőzésen 2012-ben.

OROSZORSZÁG

A Premjer Ligában végigjátszották csapataik mérkőzéseit honfitársaink, de sikerélményük nem nagyon volt. Priskin Tamás és az Alanyija Vlagyikavkaz a CSZKA Moszkvától (2-0), Koman Vladimir és az FK Krasznodar az Anzsi Mahacskalától (5-2), Dzsudzsák Balázs és a Dinamo Moszkva pedig a Rosztov Dontól (1-0) kapott ki.

GÖRÖGORSZÁG

Megyeri Balázs a cserepadon ült az Olimpiakosz Pireuszban, amely 2-1-re verte a Gianninát, Fülöp Márton viszont ott állt az Aszterasz Tripolisz kapujában a PAOK elleni, 2-1-re elveszített találkozón, amely csapata első idei vereségét hozta.

AUSZTRIA

Szabics Imre és Sáfár Szabolcs egymással néztek farkasszemet a Sturm Graz és a Wacker Innsbruck meccsén, és kettejük párharcát a csatár, a mérkőzést pedig csapata nyerte. A végeredmény 3-0 lett, Szabics a második találatot szerezte, és mindketten végig a pályán voltak.

Szabics találata

EGYÉB BAJNOKSÁGOK

Svájcban kupafordulót rendeztek a hétvégén, Vanczák Vilmos végigjátszotta a Sion találkozóját, 1-0-s sikerrel búcsúztatták a Richemond együttesét.

Norvégiában Kovács Péter 90 percet játszott a Strömsgodsetben az Aalesund ellen, és csapata első gólját szerezte a 4-0-ra megnyert mérkőzésen. Korcsmár Zsolt a vendégek cserepadján ült a Sandnes Ulf-Brann (3-3) meccsen.

Kovács Péter gólját ide kattintva nézhetitek meg.

Romániában a sérült Vass Ádám nélkül nyert 1-0-ra a Kolozsvár a Dinamo Bukarest ellen, a másodosztályban Pogacsics Krisztián sem kapott lehetőséget a Nagyváradban, amely 3-2-re kikapott a Corona Brasovtól.

Izraelben Lencse László végig pályán volt a Smonában, 1-0-s vereséget szenvedtek a Maccabi Netanyától.