Bundesliga

Wiese kapitális hibái vezettek a Hoffenheim újabb vereségéhez - videó

Nyolc gólt hozott a vasárnapi játéknap első mérkőzése a német labdarúgó-bajnokság, a Bundesliga ötödik fordulójában. A Hoffenheim hiába vezetett a Freiburg otthonában, majd egyenlített kétszer is vendéglátójával szemben, kapusa, Tim Wiese végzetes hibái miatt nem volt esélye a győzelemre. Christian Streich csapata 5-3-as sikerével először szerzett három pontot az idei szezonban.

A szezont pocsékul, két vereséggel indító Hoffenheim ahhoz a Freiburghoz látogatott, amely az elmúlt két találkozón legalább egy pontot összegereblyézett - a Mainz ellen elért 1-1-es döntetlennel. A mérkőzés rajtja mégis a vendégeknek sikerült jobban, Markus Babbel együttese ugyanis két perc elteltével megszerezte a vezetést: Sebastian Rudy szabadrúgását Matthias Ginter rossz helyre csúsztatta, az előre húzódó Matthieu Delpierre pedig közelről a hálóba továbbított. (0-1)

Karim Guede és a Freiburg először ünnepelhetett győzelmet az idei szezonban - Fotó: Kicker

A gyorsan kapott gól nem szegte kedvét a házigazdának, Cedrick Makiadi éles szögből kapura irányított fejesét Tim Wiese szögletre mentette. A hazai nyomás fokozódott, a 17. percben pedig góllá érett. Oliver Sorg balról tett középre, ezúttal a Hoffenheim védői nem tudtak felszabadítani, Karim Guede pedig előre vetődve egyenlített. (1-1) Tíz perccel később már a vezető találatot ünnepelhette a freiburgi közönség, Julian Schuster jobb oldali beadását Max Kruse öt méterről fejelte a hálóba. (2-1) Nem sokkal ezután Takashi Usami került ordító helyzetbe, de hiába törhetett egyedül kapura, ziccerben a jobb oldali kapufa mellé lőtt, így a Freiburg vezetésénél vonulhattak pihenőre a felek.

A folytatásra Boris Vukcevicet is pályára küldte Babbel, a horvát származású középpályás pedig az 57. percben igazolta, hogy edzője helyesen döntött. Usami indítása után Sorg éppen a 22 esztendős játékos elé tette a labdát, aki élt a kínálkozó lehetőséggel, ballal bombázott a léc alá. (2-2) Az újabb fordulat a 68. percben következett, ekkor egy bal oldali szöglet után Wiese alászaladt a labdának, így az érkező Fallou Diagne öt méterről bólinthatott a hálóba. (3-2) Míg a hazai szurkolók a nagyot hibázó kapuson gúnyolódtak, támadásba lendült a Hoffenheim, a 76. percben pedig Usami egalizált, miután Fabian Johnson passzával befordulva 18 méterről a kapu bal oldalába lőtt. (3-3)

Ezzel azonban még nem ért véget az adok-kapok, igaz, a Freiburg vezetéséhez Wiese újabb bakija is kellett. Ezúttal egy jobbról érkező beadás zavarta meg a válogatott hálóőrt, aki megint ingoványos területen bóklászott, így Makiadi zavartalanul belsőzött az üres kapuba. (4-3) Három perccel később következett a kegyelemdöfés, Kruse ugratta ki a csereként beállt Sebastian Freist, aki elhúzta a labdát Wiese mellett, majd lapos lövésével beállította a végeredményt. (5-3)

A Hoffenheim vesszőfutása tovább folytatódik, három mérkőzésen tizenegy gólt kapva nem csoda, hogy sereghajtóként várhatja a folytatást a sinsheimi alakulat. A Freiburg idei első győzelme után jövő héten Düsseldorfban gyarapíthatja pontjai számát.


 
  • Freiburg - Hoffenheim 2012-09-16 15:30:00

 

Bundesliga
3. forduló
SC Freiburg-TSG Hoffenheim 5-3 (2-1)
Gólszerzők: Guede (17.), Kruse (27.), Diagne (68.), Makiadi (83.), Freis (87.) illetve Delpierre (2.), Vukcevic (57.), Usami (76.)
 
Később:
17:30: Eintracht Frankfurt-Hamburg
 
Szombaton:
Borussia Dortmund-Bayer Leverkusen 3-0 (2-0)
Bayern München-Mainz 3-1 (2-0)
Borussia Mönchengladbach-Nürnberg 2-3 (1-2)
VfB Stuttgart-Fortuna Düsseldorf 0-0
Hannover-Werder Bremen 3-2 (2-1)
Greuther Fürth-Schalke 04 0-2 (0-0)
 
Pénteken:
Augsburg-Wolfsburg 0-0