Serie A

Második hazai mérkőzését is elbukta a Milan

A Sampdoria után az Atalanta is elvitte a három pontot az AC Milan otthonából az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában.

A hét közben forrt az élet a Milan körül. Silvio Berlusconi, a csapat tulajdonosa állítólag ultimátumot adott Allegrinek: amennyiben az együttes nem nyeri meg a következő 5 mérkőzését, akkor veszélybe kerülhet az állása. Aztán az edző és egy vezetőség közös közleményt adott ki, és próbálta eloszlatni ezt a hírt, az mindenesetre tény: van feszültség a milánóiaknál. Ezúttal Mexes, Flamini és Nocerino is csak a kispadon kapott helyet, Pazzini és El Shaarawy rohamozta az Atalanta kapuját.

Bár a hazaiak sokkal többet birtokolták a labdát, az első félidő elején szorosan védekezett az Atalanta, nem tudtak helyzetet kialakítani. Sőt, majdnem a vendégek jutottak vezetéshez: Bonaventurát szerelték, de a labda Denis elé került, aki 15 méterről a jobb kapufát találta telibe. A 28. percben  Emanuelson passzából El Shaarawy tűzte  rá a labdát, Consigli kiütötte volna a labdát. Fél óra elteltével Ambrosini lapos bombáját is csak ütni tudta a vendégek kapusa. A félidőben gólnélküli döntetlennel vonultak a csapatok a szünetre.

A fordulás után is a milánóiak játszottak fölényben, egy óra elteltével Boateng lőtte telibe Congislit. Aztán a 64. percben megfagyott a levegő a San Siróban: Cigarinihez került a labda, aki jó 23 méterről lőtte ki a bal alsó sarkot (0-1). A bekapott gól után rákapcsolt a Milan, Abate beadásáról alig maradt le Pazzini. A 84. percben mindent eldőlhetett volna, Morales 11 méterről lőtt, ám Abbiati nagy bravúrral fölé tolta a labdát. A vendégek megszerezték a három pontot a San Siróban. Az első fordulóban az Sampdoria, most pedig az Atalanta nyert a San Siróban 1-0-ra, ezzel a Milan továbbra sem szerzett pontot hazai pályán a Serie A 2012-13-as kiírásában.


 

Serie A
3. forduló
Milan-Atalanta 0-1
Gólszerző: Cigarini (64.)