Serie A előzetes

Lendületben lévő támadóiban bízhat az első hazai pontjaira hajtó Milan

megosztom

Két szombati mérkőzéssel kezdődik a Serie A 3. fordulója, köztük a Milan hazai találkozójával, amelyen a pontlevonása miatt még negatív tartományban lévő Atalanta lesz az ellenfele a San Siróban. A szezont két vereséggel indító Palermo a Cagliari ellen próbálja "elkezdeni" a bajnokságot.

Milan-Atalanta 20:45
Sport Klub
Hathárom-tipp: 1

A 2011-es bajnok piros-feketék az első fordulóban még nem mutattak sokat a Sampdoria ellen, a másodikban viszont újonnan beszerzett középcsatáruk, Giampaolo Pazzini beindult, és hármat lőtt a Bolognának, ezzel győzelemre vezette az együttest. A szemfüles center ugyan a válogatott mérkőzéseken nem villogott - Bulgária ellen nem is játszott -, helyette az U21-es válogatottban El Shaarawy jelentkezett gólokkal a bajnoki szünetben. Liechtensteinnek kettőt, Írországnak egyet lőtt, így valószínűleg jó hangulatban tért vissza csapatához.

Kevin-Prince Boateng küzd az Atalanta-Milan mérkőzésen a Serie A-ban 2011-ben.

Massimo Allegri azonban nem biztos, hogy a kezdőben számol vele, valószínűleg Krkictől és Robinhótól féltheti a helyét, bár utóbbit már az előző körben is jegelte a mester. Márpedig hatékony támadójátékra szüksége lesz a piros-fekete együttesnek, az eddigiek alapján ugyanis a védelmen van még mit alakítani, egyelőre nem tűnik áthatolhatatlan falnak a csapat teljesen megújult hátsó sora.

Az Atalanta az utóbbi időben vastagon benne van a bundaügyekben, így pontlevonással indította az új szezont is, és még nem tudott kikecmeregni a negatív zónából. A remekül rajtoló Lazio elleni vereség talán még hazai pályán is belefért, de a Cagliari szintű csapatok elleni pontvesztések fontosak lehetnek a szezon hajrájában az alsóházi csatározásokban. Nem várjuk, hogy Denisék a Milan ellen eljutnak nulladik vagy akár második pontjukig, legfeljebb talán akkor, ha a hazai védelem "megsegíti" őket egy kicsit.

  • AC Milan - Atalanta 2012-09-15 20:45:00
  • Palermo - Cagliari 2012-09-15 18:00:00

Palermo-Cagliari 18:00
Sport Klub
Hathárom-tipp: 1

A Palermo éveken keresztül az erős, bárkire veszélyes középcsapatok közé számított, de a tavalyi katasztrofális idegenbeli szereplés már előrevetítette, hogy ennél a szerepkörnél mélyebbre süllyedhetnek, és a nyáron a jónak számító nevek inkább fogytak, mint szaporodtak a rózsaszín-feketéknél, így nem lenne meglepő, ha az egész évük a kiesés elleni harcról szólna.

A rajtot mindenesetre elszúrták, egy-egy hármast kaptak a Napolitól és a Laziótól is. A két égszínkék csapat ugyan tavaly egyaránt nemzetközi szereplést érő helyen végzett, de az eredmények így sem sok jót jósolnak a palermói hívek számára. Miccoliéknak a Cagliari ellen illene megmutatniuk, hogy helyük van az élvonalban, ha ugyanis ez sem sikerül, akkor három forduló után máris komolyan el kell gondolkodni a közeljövőről a szicíliai klubnál.

Papíron ugyanis a szárdok nagyon gyenge ellenfélnek számítanak idegenben, legutóbb 2011 decemberében tudtak vendégként nyerni, azóta 13 meccsen csak négy pontot szereztek. Igaz, abból kettőt a Juventus Arénában és az udinei Friuli Stadionban. Massimo Ficcadenti tanítványai az idei szezont egy Genoa elleni vereséggel és egy Atalanta elleni hazai döntetlennel, azaz nem túl acélosan indították, meglepetés lenne, ha Palermóban pontot szereznének. Ha pedig mégis sikerül nekik, akkor jöhet a földindulás a rózsaszíneknél.

Serie A
3. forduló
Palermo-Cagliari 18:00 Sport Klub
hatharom-tipp: 1
Milan-Atalanta 20:45 Sport Klub
hatharom-tipp: 1
 
vasárnap játsszák:
Chievo-Lazio 12:30
Fiorentina-Catania 15:00
Genoa-Juventus 15:00
Napoli-Parma 15:00
Pescara-Sampdoria 15:00
Roma-Bologna 15:00
Siena-Udinese 15:00
Torino-Inter 20:45

 

megosztom