La Liga előzetes

Iniesta és Vilanova nélkül a Barca, Ronaldóval nyomul a Real

Szombaton négy mérkőzéssel megkezdődik a spanyol labdarúgó-bajnokság negyedik fordulója. A két sztárcsapat is pályára lép, a Barcelona a Getafe otthonában meccsel, a Real Madrid Sevillában lép fel.

Getafe-Barcelona 20:00
Hathárom-tipp: 2
Tv: Sport2

A mezőny egyetlen hibátlan alakulata, a kilenc ponttal álló FC Barcelona a fővárosi kiscsapat, a Getafe otthonában szerepel. A katalánok sérülés miatt biztosan nem számíthatnak Andrés Iniesta és Alexis Sánchez játékára, ráadásul gyomorrontás miatt Jordi Alba sem tartott a csapattal Madridba. Carles Puyol és Thiago Alcantara ugyan elutazott, de fellépésük erősen kérdéses. A gárda kispadja is hiányos lesz, ugyanis a Barca vezetőedzője, Tito Vilanova kétmeccses eltiltásának záró fejezetét írja. A hiányzók megnyithatják az utat a fiatalok, Martin Montoya, Cristian Telo és Deulofeu előtt. A Barcelona 17-es kerettel utazott a Getaféhoz: Valdés, Alves, Piqué, Puyol, Mascherano, Song, Fábregas, Xavi, Villa, Messi, Thiago Pinto, Bartra, Sergio, Pedro Montoya, Adrian, Deulofeu és Tello próbálhat meg visszavágni a Getafénak a tavalyi vereségért.

A hazaiak három meccs után négy ponttal állnak, a második fordulóban alapos meglepetést okoztak, odahaza elkapták a Real Madridot. Luis García vezetőedző munkáját nem hátráltatják sérülések, David Abraham felépült, míg a nyári új szerzemény, Alvaro Vazquez először kaphat szerepet a csatársorban. A tavalyi idényben a Getafe szenzációt okozott, odahaza Juan Valera góljával 1-0-ra győzött a Barcelona ellen. Egy újabb diadalra alighanem ismét felkapná a fejét a világ...

Várható kezdőcsapatok
Getafe-Barcelona
Getafe: Moya - Valera, Abraham, Ruano, M. Torres - Michel, X. Torres - León, Barrada, Castro - Alvaro.
Barcelona: Valdés - Montoya, Piqué, Puyol, Adriano - Xavi, Busquets, Fábregas - Pedro, Messi, Tello.

Sevilla-Real Madrid 22:00 Hathárom-tipp: 2
Tv: Sport2

A Sevilla három forduló után veretlen, öt ponttal áll és azt a Real Madridot fogadja, amely eddig négy pontot gyűjtött. Az anadalúz csapat kispadján a Real egykori legendás középpályása Michel ül, aki edzőként még nem tudott nyerni a királyi gárda ellen. A szakember neve melett öt vereség áll, négyet a Getafe, egyet pedig a Sevilla mestereként bukott el, csapatai négyet rúgtak 16-ot kaptak. Odahaza legutóbb 2009 októberében nyert a Sevilla a Real ellen. Michel ismét számíthat a középpályás Diego Perottira, aki felépült sérüléséből, Jose Antonio Reyest viszont kénytelen lesz nélkülözni, az egykori spanyol válogatott a vállát fájlalja. A kapus, Diego Lopez letöltötte eltiltását, miközben a francia középpályás, Geoffrey Kondogbia először juthat szóhoz.

Cristiano Ronaldo

A Real Madrid a harmadik fordulóban nyert először és öt pont hátrányt halmozott fel a Barcelonával szemben, vagyis egy újabb pontvesztés nem fér bele a képbe. José Mourinho tréner csak az eltiltott Fabio Coentraóra nem számíthat, amúgy a teljes keret a rendelkezésére áll. A madridi gárdának jól megy a Sevilla otthonában, legutóbbi két fellépése során 12 gólt termelt a Ramon Sanchez Pizjuanban. A szomorkodó Cristiano Ronaldo is sikeres a Sevilla ellen, utóbbi három meccsén nyolc gólt vágott a riválisnak és az elmúlt két hét nyilatkozatai ellenére gőzerővel készül a mérkőzésre.

Várható kezdőcsapatok
Sevilla-Real Madrid
Sevilla: Palop - Cicinho, Botia, Spahic, Navarro - Rakitic, Medel, Trochowski - Navas, Negredo, Manu.
Real Madrid: Casillas - Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo - Khedira, Xabi Alonso - Di María, Özil, Ronaldo - Benzema.

A Barca és a Real meccse előtt 16 órakor a hét ponttal álló és pénzügyi krízisben lévő harmadik helyezett Málaga a tizedik Levantét fogadja. Manuel Pellegrini, a Málaga mestere azt tervezi, hogy lehetőséget ad két új szerzeményének, Iturrának és a Roque Santa Crúznak. A chilei mester csapatára kedden is kemény menet vár, a Bajnokok Ligájában a Zenitet fogadja.

A Valencia az első három forduló során a Real Madriddal és a Barcelonával is összecsapott, így nem meglepő, hogy csupán két ponttal áll. Mauricio Pellegrino együttese ezúttal a Celta Vigót látja vendégül.

Primera División, 4. forduló:
szombat
Málaga-Levante 16:00
Valencia-Celta Vigo 18:00
Getafe-FC Barcelona 20:00 (Tv: Sport2)
Sevilla-Real Madrid 22:00 (Tv: Sport2)
  • Malaga - Levante 2012-09-15 16:00:00
  • Valencia - Celta Vigo 2012-09-15 18:00:00
  • Getafe - Barcelona 2012-09-15 20:00:00
  • Sevilla - Real Madrid 2012-09-15 22:00:00