Premier League

Di Matteo nem félti Terryt a QPR elleni hangulattól

Roberto Di Matteo, a Chelsea menedzsere biztos abban, hogy John Terry akkor is megállja a helyét a Queens Park Rangers elleni bajnokin, ha ellenséges hangulattal találja magát szemben.

A QPR-hívek számára a Chelsea elleni mérkőzések eleve a szezon legnagyobb rangadóinak számítanak, Terry azonban az átlagosnál is nagyobb nyomásra számíthat, mivel  korábban Anton Ferdinand, a Rangers védője azzal vádolta meg, hogy rasszista megjegyzéseket tett rá. Amint az ismert, az ügy bíróságra került, ott pedig tisztázták a Kékek játékosát, de ez sem Ferdinand, sem a szurkolók számára nem tűnik elfogadhatónak.

John Terry a Chelsea egyik mérkőzésén 2012-ben.

Terrynek valószínűleg nem nyújt majd kezet a mérkőzés előtt Ferdinand, és a hangahatások alapján is biztosan egyértelmű lesz, hogy mikor van nála a labda. Edzője, Roberto Di Matteo azonban nem félti őt a rá nehezedő nyomástól.

"Vannak dolgok az életben, amelyekkel nehéz megbirkózni, de ha megnézik John karrierjét, láthatják, hogy mindenen felül tud emelkedni. Játszottam nagyszerű játékosokkal, akik között voltak nagyon magabiztos emberek. Maldini, Peruzzi, Casiraghi, Costacurta, Del Piero mind 15-20 évig a legmagasabb szinten játszottak bajnoki és nemzetközi szinten is. Ahhoz, hogy ez valakinek sikerüljön, mentálisan nagyon erősnek kell lenni, és ez igaz JT-re is" - mondta a szakember.

  • QPR - Chelsea 2012-09-15 16:00:00