Biatlon

Belga színekben folytatja a német olimpiai bajnok

  • VNA

Versenyezni szeretne, így a jövőben belga színekben áll rajthoz a németek olimpiai bajnok sílövője, Michael Rösch.

A hamarosan kezdődő téli szezonban már nem német színekben láthatjuk versenyezni a váltóban olimpiai bajnok biatlonost, Michael Röscht. A 29 esztendős sílövőt az ezen a héten zajló altenbergi német bajnokság idején jelentette be, hogy a jövőben belga színekben folytatja pályafutását. "Az ötlet nem új keletű, hiszen régóta foglalkoztat a gondolat, hogy más ország színeiben versenyezzek, ahol talán több esélyt kapok. A következő idényben szeretnék mindenképpen a világbajnokságon és a Világkupa sorozatban is indulni, ezért kellett váltanom" - mondta a sokakat meglepő hír kapcsán Rösch, aki a 2006-os torinói olimpián volt tagja a győztes német váltónak.

A német biatlonos még versenyezni akar, de az erős német csapatba nehezen fér be - Fotó: dpa

"Az utóbbi években rengeteg támogatást kaptam a német szövetségtől, így nem azért akarok váltani, mert nem segítettek volna nekem. A német csapatba nagyon nehéz bekerülni, de én mindenképpen versenyezni szeretnék" - adott hátteret az országváltáshoz a német biatlonos. Az előzetes hírek még arról szóltak, hogy Hollandia és Fehéroroszország is szóba jöhet, mint lehetséges állomás a folytatásra, ám Rösch végül a belgákat választotta. A német szövetség már korábban megadta neki a hozzájárulását, hogy más ország színeiben versenyezzen, így némi papírmunka elvégzése után nem lesz akadálya annak, hogy a 2012/13-as szezonban a sportágban szinte semmifajta múlttal nem rendelkező Belgiumnak szállítson sikereket.

A váltóval három vb-bronzot (2007, 2008, 2009) is begyűjtő Rösch a tavalyi évben ugyan hosszú idő után visszaküzdötte magát a németek bő Világkupa keretébe, igaz a hazai rendezésű, ruhpoldingi világbajnokságon már így sem kapott szerepet.