Bundesliga előzetes

Az Augsburg és a Wolfsburg is gödörben kezdi a harmadik fordulót

A Bundesliga harmadik fordulójának pénteki nyitányán az Augsburg a Wolfsburg együttesét fogadja. Mindkét csapatnak van javítanivalója, hiszen rossz formában érkeznek a mérkőzésre.

A hazaiak a Fortuna Düsseldorf elleni hazai vereséget követően a Schalke otthonában is alulmaradtak, így két mérkőzés után nulla ponttal a tabella alsóházában szerénykednek. Ennek ellenére a csapatnál nincs pánikhangulat, a Wolfsburg ellen megszerezné első győzelmét a bajnokságban Markus Weinzierl együttese: "A szezonnyitót követően a Schalke ellen már jobban játszottunk, akkor már megvoltak a lehetőségeink. Úgy gondolom, vagyunk olyan formában, hogy legyőzzük a Wolfsburgot, de ehhez az kell, hogy kilencven percen át mindent kiadjunk magunkból" - nyilatkozta a vezetőedző.

Augsburg-Wolfsburg 20:30
Tv: Eurosport 2
hatharom-tipp: 2

Nem lesz azonban egyszerű dolga az Augsburgnak, mert a legutóbbi bajnoki óta négy meghatározó játékosa is megsérült. Közülük Sebastian Langkamp van a legjobb állapotban, a védő bokájában az egyik külső szalag károsodott, de ő a héten már edzhetett csapattársaival. Sokkal rosszabbul járt az éppen a Wolfsburgtól kölcsönkapott dél-koreai játékmester, Dzsa Cseol-Koo: a középpályás Jermaine Jonesszal ütközött oly szerencsétlenül a Schalke elleni mérkőzésen, hogy két szalag is elszakadt ugróizületében. Ugyan műteni várhatóan nem fogják, mert alternatív kezelést választott, minimum két hónapig így is harcképtelen lesz. A 36 esztendős hálóőr, Simon Jentzsch gyűrűsujját ellenben meg kellett operálni a héten, őt a marokkói-német kettős állampolgár Mohamed Amsif helyettesítheti. A legújabb maródi a csapat zimbabwei játékosa, Knowledge Musona, ő izomsérülés miatt dőlt ki a sorból.

A Wolfsburg egy szerencsés körülmények között elért stuttgarti győzelemmel kezdte a szezont, majd gyászos teljesítménnyel kapott ki hazai pályán a Hannover ellen. "A Hannover elleni eredmény mindnyájunk számára meglepő volt, semmi jel nem utalt arra, hogy bajba kerülhetünk. Talán éppen ez volt a probléma - túl könnyen vettük a mérkőzést, mert a kezdő sípszóig minden klappolt. Aztán egy egyértelműen jobb ellenféllel szemben alulmaradtunk, de ez csak egy kisiklás volt, remélhetőleg még egyszer nem fordul elő velünk hasonló az idényben" - mondta a szigoráról közismert tréner, Felix Magath.

A tavalyi idényben az Augsburg kétszer is legyőzte a Wolfsburgot

Pénteki riválisához hasonlóan a Wolfsburgnak is akadnak problémái az összeállítással: a középpályán mindjárt egy csapatrészre való játékos van formán kívül. A 2011-ben a Stuttgarttól 9 millió euróért igazolt Christian Träsch még egy percet sem játszott a két mérkőzésen éppen emiatt. A japán Makoto Hasebét szövetségi kapitánya, Alberto Zaccheroni már 45 percet követően lecserélte az Egyesült Arab Emirátusok elleni felkészülési meccsen, mondván túl rossz állapotban van. A brazil Diego az előbbiekkel ellentétben még egyetlen másodpercet sem hiányzott a két összecsapáson, azonban saját bevallása szerint túl önző játékkal rukkolt elő. A legérdekesebb Jan Polák esete: a cseh középpályás azért mondta le a részvételt az Európa-bajnokságon, mert a klubcsapatára szeretett volna koncentrálni, de még csak 27 percet játszott idén a Bundesligában. A héten ráadásul megsérült.

A támadók közül a régebb óta maródi Helmes mellé még augusztus 15-én csatlakozott Vacláv Pilar. A 23 esztendős játékos az Ukrajna elleni válogatott mérkőzésen szenvedett keresztszalag-szakadást, s egészen szeptember 11-ig vártak a műtéttel, ami sikeres volt, de ez sem menti meg attól, hogy fél évet kihagyjon. A holland csatár, Bas Dost sem teljesen egészséges: a Heerenveentől igazolt játékos, aki a Stuttgart elleni találkozón győztes gólt szerzett, lemondta Hollandia két világbajnoki selejtezőjét, de őt a kezdőcsapatba várják.

Magath nem vár könnyű mérkőzést az Augsburg otthonában: "Az Augsburg az előző évadban is meggyőző teljesítményt nyújtott hazai pályán. Egy olyan csapattal nézünk farkasszemet, amely már ebbe a mérkőzésbe mindent belead különösen futómennyiség és küzdőszellem tekintetében. Nem szabad hagynunk, hogy ők irányítsák a meccset, nekünk kell diktálni a tempót" - vezette fel a mérkőzést a vezetőedző.

Némi meglepetésre a 2011/12-es szezonban az Augsburg hazai pályán és idegenben is legyőzte a Wolfsburgot. Mivel az augsburgiak tavaly töltötték első idényüket a német labdarúgás legfelső osztályában, még száz százalékosak a Farkasokkal szemben.

Bundesliga, 3. forduló
FC Augsburg-VfL Wolfsburg, várható kezdőcsapatok
Augsburg: Amsif - Verhaegh, Sankoh, Langkamp, Ostrzolek - Baier, Ottl - Petrzela, Moravek, Sio - Bance
Wolfsburg: Benaglio - Fagner, Naldo, Pogatetz, Rodriguez - Träsch, Josué, Schäfer - Diego - Dost, Olic
Bundesliga, 3. forduló
további párosítások
2012.09.15. 15:30 Borussia Dortmund-Bayer 04 Leverkusen
2012.09.15. 15:30 FC Bayern München-1. FSV Mainz 05
2012.09.15. 15:30 VfL Borussia Mönchengladbach-1. FC Nürnberg
2012.09.15. 15:30 VfB Stuttgart-Fortuna 95 Düsseldorf
2012.09.15. 15:30 Hannover 96-SV Werder Bremen
2012.09.15. 18:30 SpVgg Greuther Fürth-FC Schalke 04
2012.09.16. 15:30 SC Freiburg-TSG 1899 Hoffenheim
2012.09.16. 17.30 Eintracht Frankfurt-Hamburger SV
  • Augsburg - Wolfsburg 2012-09-14 20:30:00


Vegyél részt Bundesliga-játékunkban és győzd le az Eurosport és a hatharom.com kommentátorait, újságíróit!