VB 2014

Ricardo Moniz elképzelhetőnek tartja a magyar bravúrt

Ricardo Moniz, a Ferencváros holland vezetőedzője elképzelhetőnek tartja, hogy meglepetést okoz a magyar válogatott hazája ellen a kedd esti világbajnoki selejtezőn.

"Egy kissé kiestem a holland futballból, már jó ideje nem dolgozom otthon – mondta a fradi.hu-nak Moniz. – Salzburgban nem volt olyan sportcsatornám, ami az Eredivisie mérkőzéseit adta volna, így nincs teljes rálátásom a mai holland focira. Természetesen az Európa-bajnokságon figyelemmel követtem honfitársaim teljesítményét. Ott világosan látszott, hogy a nemzetközi labdarúgás hatalmasat fejlődött, így ha a játékosaink nem teljesítenek minden téren százszázalékosan, akkor hiába nagy a nevük a papíron, a pályán az már nem biztos, hogy elég a győzelemhez. Louis van Gaal személyében egy roppant tapasztalt és motivált edzője van a válogatottnak, aki egy kissé átalakította a keretet."

"Azt nem szabad elfelejteni, hogy még csak három hete vagyok Magyarországon, így egyelőre nem ismerem tökéletesen Egervári Sándor csapatát. A magyar és a holland válogatott mérkőzése egy tradicionális párharcnak számít, sok nagy meccsre emlékszem a múltból. A magyar nemzeti tizenegynek nincs vesztenivalója, akár még egy meglepetést is elérhet" - vélekedett az esti meccsről a szakember.

A nemzeti csapat keretében ferencvárosi játékos is található. "Mindig hatalmas megtiszteltetés egy játékos számára, ha számítanak rá a válogatottban. Ugyanakkor ez nem csak Gyömbér Gábor, hanem a Ferencváros számára is nagy dolog. Minél több válogatott labdarúgónk van, annál jobb!"

A magyar csapat második vb-selejtezős mérkőzése kedden 20:30 órakor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban. A mérkőzésről élő szöveges közvetítést olvashattok a hatharom.com-n!