VB 2014

Löw kevesellte a gólokat

Németország "csak" 3-0-ra győzte le a Feröer-szigetek válogatottját a 2014-es brazíliai világbajnokág selejtezősorozatának pénteki nyitányán. Joachim Löw szövetségi kapitány Mario Götze játékával elégedett volt, de bosszantotta a szerinte kevés gól és a rengeteg kihagyott lehetőség.

"Tudom, hogy a német válogatott eddigi legnagyobb győzelmét aratta a feröeriek ellen, de némi kritikával kell illetnem játékunkat, mert rengeteg lehetőséget elpazaroltunk" - fogalmazott a szakvezető. A Nationalelf három gólját Mario Götze és a duplázó Mesut Özil szerezte, míg Miroslav Klose, Thomas Müller és Marco Reus a kihagyott helyzetek terén "jeleskedett".

"Bizonyos szituációkban sokkal jobbnak kell lennünk, sokszor a legapróbb dolgokban hibázunk. A Feröer-szigetek nem jelent viszonyítási alapot, a csoportunk többi tagjához képest" - dorgálta meg övéit Joachim Löw.

A németek egyik legjobbja Mesut Özil volt. "Az első perctől nagy nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, törekedtünk a korai gólra, és további lehetőségeink voltak a kapujuk előtt az első 45 percben. Megérdemeltünk a győzelmet, de nem lehetünk tökéletesen elégedettek" - mondta a Real Madrid középpályása. Götze elismerte a vendégek keménységét. "Nagyon mélyen védekeztek, nehéz volt feltörnünk őket. Egy-két esetben pontosabbak lehettünk volna."

Németország kedden Ausztriánál vendégeskedik a kvalifikáció 2. fordulójában.

VB 2014, selejtezők
C-csoport
Németország–Feröer-szigetek 3-0
Gólszerző: Götze (28.), Özil (54., 71.)
Kazahsztán–Írország 1-2
Gólszerző: Nordauletov (37.) ill. Rob. Keane (89. -11-esből), Doyle (90.)