US Open

Berdych a nagy áttörésre vár

A 26 éves Tomás Berdych tíz éves karrierrel a háta mögött végre belépne a Grand Slam-győzelem kapuján. A cseh teniszező szombaton az amerikai nyílt teniszbajnokság elődöntőjében, Andy Murray ellen teheti meg az első lépést a siker felé.

"Azt hiszem megváltoztam, más játékos lettem az elmúlt évekhez képest. Tapasztaltabb lettem Wimbledonhoz képest, és jól érzem magam" - nyilatkozta Berdych, aki eddig egyszer, két éve az angol nyílt bajnokságon játszhatott döntőt, de ott kikapott Rafael Nadaltól. A spanyol most sérülés miatt hiányzik, a nagy hármas másik tagját, a világelső Roger Federert pedig a cseh győzte le a negyedöntőben (Djokovics a másik ágon David Ferrerel csap össze). "Ők messze a legjobbak, ezt a statisztikák világosa mutatják. Ha egy játékos sokáig tartja a formáját, aztán esetleg megsérül, akkor más veszi át a helyét. Ez volt Rafával, aztán jött helyette Novak, aztán Roger, aki újra a régi fényében ragyog. Ez ilyen egyszerű" - tette hozzá Berdych, aki persze reménykedik benne, most eljön az ő ideje.

A hatalmas ütőerejéről ismert, 1.96 méter magas, jobbkezes cseh 2002-ben, 16 évesen lett profi, 2006 októberében tört be a Top10-be a világranglistán, jelenleg a 7. helyen áll. Szombaton az olimpiai bajnok, 3. kiemelt skót Andy Murray lesz az ellenfele New Yorkban, akit az egyik legjobb fogadónak tartanak. "Ha jól megy a játék, akkor nagyon veszélyes vagyok, és aligha tudnak megállítani."

Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Roger Federer teniszfelszerelését!
A US Open ideje alatt minden nap közzéteszünk egy tenisz vonatkozású kvízkérdést. Neked nincs más dolgod, mint tippelni, és máris ott a lehetőség, hogy nyerj velünk.
A részletekért kattints ide!
A főnyeremény Roger Federer teniszfelszerelése (a Nike 2012-es modelljei):
Roger Federer baseball sapka,  Roger Federer tenisz póló, Roger Federer tenisz rövidnadrág, Roger Federer teniszütő (Wilson). A fődíj mellett minden nap gazdára talál egy RF emblémával ellátott baseball sapka.