US Open

Szombatra is esőt várnak, módosult a férfi elődöntők időrendje

  • VNA

A szombatra tervezett kezdése időpont egy órával módosult, Flushing Meadowsban ugyanis ismét esőzésre lehet számítani.

Az elmúlt négy évben az időjárás miatt rendre hétfőre csúszott át a US Open férfi egyes versenyének döntője. Az amúgy hagyományosan vasárnapra kiírt finálét a szervezők szeretnék idén időben megrendezni, ennek érdekében pedig módosították a New York-i torna szombati időrendjét. Mivel szombat estére is esőt jósoltak a pályák környékére, így a szervezők úgy döntöttek, hogy a délre tervezett kezdést egy órával korábbra, 11 órára hozzák előre.

Az első férfi elődöntőben az olimpiai bajnok Andy Murray ellenfele a 2010-es wimbledoni döntős Tomas Berdych lesz, őket pedig a címvédő Novak Djokovics és a negyedik kiemelt David Ferrer mérkőzése követi. A US Open a négy Grand Slam torna közül az egyetlen, amelyen mindkét férfi elődöntőt szombaton játsszák le. Ha a két találkozót nem tudják még aznap befejezni, akkor vasárnap nem kerülhet sor a fináléra.

Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Roger Federer teniszfelszerelését!
A US Open ideje alatt minden nap közzéteszünk egy tenisz vonatkozású kvízkérdést. Neked nincs más dolgod, mint tippelni, és máris ott a lehetőség, hogy nyerj velünk.
A részletekért kattints ide!
A főnyeremény Roger Federer teniszfelszerelése (a Nike 2012-es modelljei):
Roger Federer baseball sapka,  Roger Federer tenisz póló, Roger Federer tenisz rövidnadrág, Roger Federer teniszütő (Wilson). A fődíj mellett minden nap gazdára talál egy RF emblémával ellátott baseball sapka.