US Open

Murray szerint okosan kell játszania Berdych ellen

Szombaton a felső ágon Andy Murray Tomás Berdychel találkozik az amerikai nyílt teniszbajnokság elődöntőjében. A skót pályafutása második fináléjára készül New Yorkban, míg a cseh először jutott a négy közé a US Openen.

"Nagyon jól üti meg a labdát bármilyen helyzetben. Jó kell variálnod a játékod ellene, és nem szabad folyamatosan ugyanúgy visszaadnod neki a labdákat, mert az szereti. Okosnak kell lenned " - tekintett előre a skót versenyző, aki a negyeddöntőben szetthátrányból, és a második játszmában 2-5-ös állásból egyenlített ki, majd fordította a maga javára a mérkőzést a horvát Marin Cilic ellen.

"Még ha agresszív szeretnél lenni és diktálni a pontokat, akkor is képes elvenni tőled a kezdeményezést, annyira erőtől duzzadó srác" - mondta a 1.96 méter magas jobbkezes csehről Murray.

"Roger (Federer) rendkívül sokat variálja játékát, tehát ellene nem biztos, hogy működik, ha erőből próbálod megnyerni a mérkőzést. De egy olyan játékossal szemben, mint Tomás, ez számíthat" - vélekedett a 25 éves skót, aki karrierje során másodszor juthat döntőbe Flushing Meadowsben. 2008-ban Murray legyőzte Rafael Nadalt az elődöntőben, majd a fináléban 6:2, 7:5, 6:2-re kikapott Federertől.

"Az első ponttól az utolsóig harcolni fogok, ha ezt teszem, megadom magamnak az esélyt. De azt biztos, hogy nem engedhetek meg magamnak olyan rajtot, mint Cilic ellen". Murray az év elejétől a nyolcszoros Grand Slam-bajnok Ivan Lendllel dolgozik együtt. "Azt hiszem, javultam a közös munka hatására. Jobban játszom, és megértettem, hogyan tudom megnyerni a pontokat az igazán nagy meccseken."

Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Roger Federer teniszfelszerelését!
A US Open ideje alatt minden nap közzéteszünk egy tenisz vonatkozású kvízkérdést. Neked nincs más dolgod, mint tippelni, és máris ott a lehetőség, hogy nyerj velünk.
A részletekért kattints ide!
A főnyeremény Roger Federer teniszfelszerelése (a Nike 2012-es modelljei):
Roger Federer baseball sapka,  Roger Federer tenisz póló, Roger Federer tenisz rövidnadrág, Roger Federer teniszütő (Wilson). A fődíj mellett minden nap gazdára talál egy RF emblémával ellátott baseball sapka.