Sportfogadás

Belgium sikerrel veheti az első akadályt

  • Nacsa Tamás
megosztom

Pénteken kezdetét veszi Európában is a 2014-es világbajnoki selejtezősorozat. Az „A” jelű csoportban három korábbi ex-jugoszláv nemzet (Horvátország, Szerbia, Macedónia), két brit csapat (Skócia, Wales), illetve a kakukktojás Belgium nemzeti válogatottja szerepel. Az alábbi cikkünkből megtudhatod, hogy miért érdemes Belgiumra fogadni az első fordulóban.

Wales – Belgium
Hathárom-tipp: Belgium
Végeredmény: 0-2
Iroda: Betfair @ 1.82
Iroda: Pinnacle @ 1.81
Iroda: Bet365 @ 1.73
Tipperősség: 6/10

A 2012-es Eb-selejtezőket a walesiek vártnál jóval gyengébben kezdték, majd a végére fokozatosan összeálltak, azonban mégsem tudtak kijutni a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságra. A 2011-es év utolsó válogatott mérkőzését követően egy héttel tragédia rázta meg a csapatot, ugyanis Gary Speed, a válogatott szövetségi kapitánya öngyilkos lett. Ezt követően 2012 januárjában Chris Colemant, a Fulham korábbi edzőjét nevezték ki a nemzeti gárda élére, aki mindeddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, hiszen az általa vezetett csapat az eddig három fellépés alkalmával egyetlen gólt sem rúgva kapott ki az éppen aktuális ellenfelétől. Legutóbb a bosnyák válogatottnak sikerült győznie Walesben.

  • Wales - Belgium 2012-09-07 20:45:00

 

A belga válogatottnak sem sikerült kiharcolni az Eb-részvételt, ám mindezért kizárólag saját magukat okolhatják, hisz otthon a vetélytársak ellen fontos pontokat hullajtottak el, melynek más következménye nem is lehetett volna, mint a csoport harmadik helye. A selejtezősorozat lezárását követően a szövetségi kapitány, Georges Leekens az FC Bruges csapatához távozott. Ekkor két mérkőzésre ideiglenesen Marc Wilmotsot, a korábbi legendás belga játékost nevezték ki a válogatott élére, aki a szövetség elnökét meggyőzve megtarthatta kapitányi pozícióját. (Megjegyezném, hogy az ideiglenes vezetése alatt otthon játszottak egy gólgazdag remit Montenegró ellen, majd Angliában kapituláltak.) Ahogy véglegesítették őt a csapat élén, az augusztusi edzőmeccsen az örök rivális Hollandiát sikerült két vállra fektetniük.

Wales – Belgium egymás ellen
Év Párosítás Eredmény
1997 Belgium – Wales 3-2
1997 Wales – Belgium 1-2

A walesi csapat Speed ténykedése alatt kezdett leszokni a „rúgd előre és fuss utána” játékról, illetve a szélre kipasszolt, majd onnan beadott labdák megjátszásáról. Minderre rá is ment az Eb-selejtezők első fele, ám a sorozat második szakaszára egy szerethető és jó focit játszó csapatot kaptak cserébe a szurkolók. Ezt követően következett be a tragédia (Gary Speed halála), mely visszavetette a csapatot, és az új edző, Coleman még nem találta meg a siker receptjét. A csapatba mindenki az angol másodosztályból, az angol vagy a skót Premier Ligából került be, a mostani keret átlagosnak mondható, közülük három nevet érdemes kiemelni: Gareth Bale (Tottenham), Joe Allen (Liverpool) és Aaron Ramsey (Arsenal). Különböző okok miatt kimaradt a keretből: Bellamy, Hennessey, Taylor és Crofts, így a realitás talaján maradva a walesi csapat nem nagyon reménykedhet abban, hogy sikerül kijutnia a 2014-es világbajnokságra.

Eden Hazard

Ezzel szemben a belgáknál alapvető elvárás, hogy a csapat kijusson Rio de Janeiróba. A válogatott fokozatosan kezd leszokni az öncélú és önző játékról, a csapattagok kezdik jól megérteni egymást, kezdenek ráhangolódni a másik játékstílusára (talán ez már Wilmotsnak is köszönhető). Fontos megemlíteni, hogy a belgák főként a rövidpasszos, és sokfutásos játékot játsszák, melyet igen jól kiviteleznek. Ennek az eredménye a hollandok ellen aratott 4-2-es siker a múlt hónapban, ami hatalmas lökést adhat a selejtező sorozat sikeres megvívása érdekében.

NYERT!
A mai nap egyik legnépszerűbb tippje abszolút izgalommentesen jött be, hiszen Wales korán emberhátrányba került, amelynek köszönhetően a belgák kétszer is betaláltak.

Ehhez a játékhoz a csapatuk is alkalmas, mivel a jelenlegi keretet sztárfocisták alkotják, akik Európa élcsapataiban bizonyítanak hétről hétre. A kapuban a legutóbbi Európa Liga győztes Atletico Madrid kapusa, Courtois áll, a védelmet a csapatkapitány, Kompany irányítja, aki Manchester City játékosa, a középpályán Fellaini osztogat az Evertonból, elöl pedig a nyár egyik top igazolása, Hazard (Chelsea) kergeti őrületbe az ellenfél védelmét. Meghatározó játékos nem maradt ki a csapatból, mindenki egészséges és bevethető, éppen ezért Wilmotsnak a bőség zavara okozhat fejfájást, amikor a kezdőcsapat kihirdetésére kerül sor, hiszen, ahogy már fentebb említettem, a hollandok ellen aki lehetőséget kapott, élt is vele, továbbá a keret tagjai a szezon eddigi részét tekintve remekelnek, meghatározó alakjai a klubcsapataiknak.

Mindent egybevéve úgy gondolom, hogy a jobb játékosállománnyal rendelkező, és jelenleg jobb formában lévő vendégcsapat játékosai begyűjtik a három pontot a szigetországban!

A mérkőzést 20:45-től az Unibet és a Bet365 is élőben közvetíti.

megosztom