Strandröplabda

Feleség és édesanya akar lenni a háromszoros olimpiai bajnok

  • VNA

A londoni siker után az immáron háromszoros olimpiai bajnok strandröplabdázó, Misty May-Treanor végleg abbahagyja a sportágat.

A londoni olimpián sportági történelmet írt az amerikai Kerri Walsh - Misty May-Treanor strandröplabda páros, amely sorozatban harmadszor nyerte meg az olimpiai női tornát. A 35 éves May-Treanor nem sokat várt a záróünnepség után és már szeptember elején bejelentette, hogy ezzel véget is ért profi pályafutása. "A strandröplabda a továbbiakban nem fog főszerepet játszani az életemben. Itt az ideje, hogy végre feleség és kislányom mellett édesanya lehessek" - nyilatkozta a baseball sztár Matt Treanor párja, aki egyben a '68-as mexikóvárosi olimpián szerepelt amerikai röplabda válogatottban szereplő Bob May lánya.

Az amerikai páros Athén és Peking után a londoni olompián sem talált legyőzőre - Fotó: olympicgirls.net

A mára legendássá váló páros tagjai a pekingi játékok után kétéves kihagyást engedélyeztek maguknak - már akkor is többen a visszavonulásukról beszéltek - de a londoni olimpia érdekében még újra vállalták a közös munkát és felkészülést. A 2008-10 közötti időszakban May-Treanor sérült volt, mivel egy TV-s táncműsorban összeszedett Achilles-ín szakadás miatt nem tudott versenyezni, Walsh viszont két gyermeknek is életet adott ebben az időszakban. Az amerikai páros londoni sikerének fényét emeli, hogy három olimpiai győzelmük alkalmával összehoztak egy 32 szettből álló győzelmi sorozatot és Athénban, Pekingben és Londonban összesen csupán egyetlen játszmát veszítettek el.

May-Treanor már a 2000-es olimpián is szerepelt, akkor Holly McPeak párjaként lett ötödik. Három olimpiai győzelme mellett három világbajnoki címet is szerzett. Kerri Walsh-al alkotott legendás párosuk 11 éven keresztül volt a nemzetközi mezőny számára szinte legyőzhetetlen. Az amerikai szuper páros 2008-ban egy 112 mérkőzésből álló győzelmi szériát hozott össze, amelynek során 19 tornagyőzelmet aratott.