Átigazolás

Cris nyolc év után int búcsút Lyonnak

Cristiano Marques Gomes, ismertebb nevén Cris a török bajnokságban szereplő Galatasaraynál folytatja pályafutását. A brazil játékos kedden utoljára látogatott el a Tola Vologe-ba, az Olympique Lyon edzőközpontjába, ahol az elmúlt nyolc esztendő legnagyobb részét töltötte. A 35 éves védő az OL színeiben négyszer lett francia bajnok, kétszer hódította el a szuperkupának megfelelő Bajnokok Trófeáját, egy-egy alkalommal pedig a Francia Kupában és a Francia Ligakupában is aranyérmes lett csapatával.

"Egy fejezet véget ér az életemben, de hamarosan egy másik kezdődik" - mondta Cris. "Elhagyom a klubot, de a szurkolókkal együtt örökre a szívembe zártam az Olympique Lyont. Nehéz erről beszélni, távozni az egyesülettől, a városból... De a futball ilyen. Az OL-nél szerettem volna befejezni a pályafutásom, de a törökök ajánlata felkeltette az érdeklődésemet."

Cris a Corinthiansnál nevelkedett, majd a Cruzeiro és a Bayer Leverkusen érintésével került Franciaországba. A Lyonban több mint 300 mérkőzésen lépett pályára.

Cris harminc fölött is meghatározó tagja volt az OL-nek - Fotó: sport24.com

"Sikerekkel búcsúzom a csapattól" - folytatta a "Rendőr" becenévre hallgató hátvéd. "Megnyertük a Bajnokok Kupáját és két bajnoki mérkőzést is. Szeretnék elbúcsúzni a drukkerektől, de talán egy nap visszatérek a klubhoz."

Az új kihívás előtt Cris néhány szót intézett az klub elnöke, Jean-Michel Aulas tanácsadójának, Bernard Lacombe-nak.

"Mindig megbíztam benne, szinte minden nap beszéltünk. Olyan nekem, mint a nagypapám. Nagyon sokat segített nekem."

A Galatasaray 1,25 millió eurót fizetett a 18-szoros válogatott labdarúgóért, aki két évre írt alá a török együtteshez.