Serie A

Juve-show Udinében - lapszemle

A címvédő Juventus simán nyert az előző szezonban bronzérmes, a 12. perctől emberhátrányban futballozó Udinese vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság második fordulójának első vasárnapi mérkőzésén. Az előző szezonban veretlenül aranyérmes torinói gárda 41 mérkőzés óta nem kapott ki bajnokin.

Az olasz sajtót egész nyáron egy kérdés foglalkoztatta igazán, ki lesz az a nagy sztár, aki a Juventusban folytatja. A címvédő végül Robin Van Persie-ről, Edin Dzekóról és Fernando Llorentéről is lemaradt, az első két forduló alapján viszont úgy látszik, ez a Juve tökéletesen egyben van. Vasárnap este az Udiense ellen például a Parmából visszatérő Sebastian Giovinco parádézott, nem véletlenül írta hétfői címlapján a La Gazzetta dello Sport, hogy „Giovinco az igazai top player”.

„A találkozó egy véleményes kiállítás után változott meg” - foglalta össze a 4-1-es vendéggyőzelemmel zárult mérkőzés lényegét a Gazzetta. A Juventus, Brkic talán túl szigorú kiállítása után Arturo Vidal büntetőjével került előnybe, és a folytatásban valóban nagyon szórakoztatóan játszott, a címvédő akár hét gólt is szerezhetett volna

„Brkic egész egyszerűen letaglózott, szerintem a bíró jó döntést hozott. Nagyon kellett már nekem egy ilyen meccs. Persze fontos a győzelem, de jó érzés, hogy két gólt tudtam szerezni. A Juve mezében szinte minden teljesen másnak tűnik.” - nyilatkozta a Sky csatornának Giovinco, akit arról is megkérdeztek, mit szól ahhoz, hogy a Chelsea menedzsere, Roberto Di Matteo a Stadio Friuliban kémkedett a Juventus után. „Itt ült a lelátón? Szerintem még korai a Chelsea elleni meccsről beszélni. Addig rengeteg mérkőzést fogunk játszani.”

Az eltiltott Contét helyettesítő Massimo Carrera azt emelte ki, hogy csapata továbbra is hihetetlenül motivált, Giorgio Chiellini pedig egy facebook-üzenetben nyugtatott meg minden Juve-szurkolót, hogy csak fáradtság, nem pedig sérülés miatt cserélték le.

„Top Juve” írta hétfői címlapján a háromgólos idegenbeli győzelmet követően a Tuttosport, amely internetes oldalán egy „Juvinco” szójátékkal kommentálta az Udinese elleni sikert.

A Gazzettára visszatérve, a rózsaszín újság természetesen első oldalán számolt be a Roma meglepően sima milánói sikeréről. „Zeman, che lezione all’Inter” vagyis „Zeman micsoda leckét adott az Internek”, szólt a cím a 3-1-es diadalt követően.

Az Inter szurkolói egyébként nagy szerzettel fogadták a fővárosiak trénerét, akit nyáron Massimo Moratti elnök is szeretett volna a fekete-kékekhez csábítani. A Curva Nord például egy hatalmas „Tisztelet Zemannak, a tiszta foci emblematikus figurájának” feliratú transzparenst húzott ki a tegnap esti meccsen.

A hétvégi 2. forduló egyértelműen a Juventus-Roma duóról szólt. A Corriere dello Sport ennek alátámasztásaként, a következő címmel jelent meg hétfő reggel: „Juve show, őrjítő Roma”. Találó jelző, nehéz vele vitatkozni.

Az már inkább érdekes, hogy a Gazzettánál nem a két gólt szerző és egy büntetőt kiharcoló Giovinco, hanem a 7.5-es osztályzattal záró Mirko Vucinic lett az Udinese elleni találkozó legjobbja.