La Liga előzetes

Modric kezdhet a Realban, Vilanova nélkül a Barca

Első győzelmét hajtja a Real Madrid, míg a Barcelona megőrizné hibátlan mérlegét a spanyol labdarúgó-bajnokság 3. fordulójának vasárnapi játéknapján. A két nagyágyú fellépésén kívül három meccset játszanak

Rayo Vallecano-Sevilla
12:00 tv: Sport1
Hathárom-tipp: x

Izgalmas meccsel indul a vasárnapi program, ebédidőben rendezik a Rayo Vallecano-Sevilla csatát. A hazaiak kiváló formában vannak, két győzelemmel nyitották a szezont, de a csapat trénere, Paco Jemez figyelmeztetett, a liga egyik legjobb csapata lesz az ellenfelük.

"Az élvonal egyik legjobb együttese lesz a vendégünk, de bízom benne, hogy formában maradunk és folytatjuk a menetelést - mondta Jemez. - Mindent meg kell tennünk a sikerért, tartanunk és járatnunk kell a labdát, mert ha a Sevilla megszerzi, akkor képes gyorsan veszélyt teremteni."

A Marca szakírói a védelemről próbálták faggatni Paco Jemezt, ugyanis a Rayo Vallecano a Betis ellen három, a Granada ellen viszont négy hátvéddel állt fel. A tréner azonban nem fedte fel kártyáit. A Sevilla nem számíthat a sérült José Antonio Reyesre és Diego Lopezre. Az andalúz gárda a Rayóhoz hasonlóan veretlen, négy ponttal áll.

Real Madrid

Real Madrid-Granada
19:45 tv: Sport1
Hathárom-tipp: 1

Luka Modric először kaphat szerepet kezdőként a Real Madridban, miután a horvát játékost kedden megszerezte a fővárosi gárda. A Tottenhamtől érkezett középpályás csereként szóhoz jutott az FC Barcelona elleni Spanyol Szuperkupa visszavágón, a 83. percben Mesut Özil helyére állt be és vasárnap a német posztján kaphat szerepet. José Mourinho együttese két forduló után mindössze egy ponttal áll, így a horváttal vagy nélküle, de győzelemre van ítélve a Granada elleni hazai meccsen. A portugál tréner nem számíthat Fabio Coentraóra, akit négy meccsről eltiltottak, mert a Getafe elleni meccsen minősíthetetlen stílusban kritizálta a játékvezetőt. A Granada sem kezdte jól a szezont, a madridiakhoz hasonlóan egy ponttal áll. A csapatnál kérdéses a térdsérüléssel bajlódó Manolo Lucena játéka, míg a két középpályás, Fran Rico és Hassan Yebda biztosan nem léphet pályára. Pape Diakhate viszont felépült bokasérüléséből. Az andalúz gárda minimális esélyekkel indul a Bernabeu Stadionban, ráadásul tavaly sem tündökölt idegenben, 19 meccsen 14-szer kikapott.

A várható kezdőcsapatok
Real Madrid: Casillas - Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo - Khedira, Alonso - Di Maria, Modric, Ronaldo - Benzema.
Granada: Tono - Nyom, Lopez, Gomez, Siqueira - Iriney, Lucena, M. Rico - El-Arabi, Floro Flores, Orellana.

Barcelona-Valencia
21:30  tv: Sport1
Hathárom-tipp: 1

Hibátlan mérleggel, két forduló után két győzelemmel áll az FC Barcelona a spanyol bajnokságban. Tito Vilanova együttese az első körben fölényesen verte a Real Sociedadot, majd nehézkesen nyert az Osasuna otthonában. A pamplónai siker vezéráldozattal járt, Vilanovát ugyanis egy reklamálást követően a játékvezető elküldte a kispadtól, majd a Spanyol Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága két meccsről elmeszelte. Vagyis a katalán gárda ezúttal edzője nélkül indul csatába. Meglehet nem csupán a kispad, hanem a védelem is hiányos lesz, ugyanis Carles Puyol játéka kérdéses, az arccsontját fájlalja. Dani Alves szereplése sem biztos, a brazil bekk a Real Madrid elleni vesztes Spanyol Szuperkupa visszavágón sérült meg. Eközben Thiago felépült, ám aligha számolnak vele a kezdőcsapatban. A Valencia gyorsan letudja a Primera División két nagyágyúját, tudniillik az első fordulóban a Real Madridnál vizitált, a harmadikban pedig a Barcelona otthonában lép fel. A Bernabeuban tulajdonképpen sikerrel járt Mauricio Pellegrini együttese, 1-1-re végzett, majd odahaza 3-3-ra zárt a Deportivóval. Fernando Gago aligha kap szerepet a középpályán, David Albelda viszont először kerülhet be a kezdőcsapatba a szezon során. Adil Ramzi a védelemben bizonyíthat, az eltiltott Ricardo Costát kellene helyettesítenie.

A várható kezdőcsapatok
Barcelona: Valdes - Montoya, Pique, Mascherano, Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Tello, Messi, Sanchez.
Valencia: Alves - Pereira, Rami, Ruiz, Mathieu - Albelda, T. Costa - Feghouli, Jonas, Guardado - Soldado.
Primera División
3. forduló, vasárnapi program
12:00 Rayo Vallecano-Sevilla
16:00 Bilbao-Valladolid
18:00 Levante-Espanyol
19:50 Real Madrid-Granada
21.30 Barcelona-Valencia
  • Rayo Vallecano - Sevilla 2012-09-02 12:00:00
  • Athletic Bilbao - Valladolid 2012-09-02 16:00:00
  • Levante - Espanyol 2012-09-02 18:00:00
  • Real Madrid - Granada 2012-09-02 19:50:00
  • Barcelona - Valencia 2012-09-02 21:30:00