Bundesliga előzetes

Husztiék a Wolfsburghoz, Hajnalék a Bayernhez látogatnak

  • Barcsai Róbert

Vasárnap ér véget a Bundesliga második fordulója, ráadásul nem is akármilyen mérkőzésekkel, ugyanis Huszti és a Hannover Wolfsburgba, míg Hajnal és a Stuttgart Münchenbe látogat majd.

Huszti Szabolcs

Wolfsburg-Hannover 15:30
Hathárom-tipp: 1
TV: Eurosport2

A nyári vérfrissítés úgy látszik, megtette hatását, hiszen a Wolfsburg rögtön egy idegenbeli sikerrel kezdte a bajnokságot, méghozzá nem is akárhol, hanem Stuttgartban. Ezzel szemben a Hannover csak egy döntetlenre volt képes a Schalke ellen, ám ami ennél is fontosabb Husztiék esetében az nem más, mint az, hogy a csapat a hétközben bejutott az Európa Liga csoportkörébe a Slask Wroclaw ellen.

  • Wolfsburg - Hannover 2012-09-02 15:30:00
  • Bayern München - VfB Stuttgart 2012-09-02 17:30:00

 

Ugyan egyik csapat esetében sem várható nagy változás az előző forduló kezdőjéhez képest, mégis úgy néz ki, hogy a Hannover sokkal nehezebb helyzetben van, ugyanis a csapat tavaly csak 11 pontot gyűjtött idegenben, ráadásul a vendégek csütörtökön is pályán voltak.

A mai találkozóról Felix Magath így vélekedett: „Jól játszottunk a Stuttgart ellen, most pedig meg van az esélyünk arra, hogy a Hannovert is legyőzzük, ezzel pedig nagyon jó rajtot vehetünk a Bundesligában.”

A két együttes egymás elleni mérlege abszolút változatos, az utolsó négy összecsapáson mindig az aktuális pályaválasztó nyert.

Bayern München-Stuttgart 17:30
Hatharom-tipp: 1
TV: Eurosport2

Rögtön a második fordulóban derbire készülhet a Bayern München, akik ezúttal a Stuttgartot fogadják. A bajorok a Szuperkupa besöprése után meggyőző teljesítménnyel kezdték a bajnokságot, hiszen 3-0-ra verték az újonc Greuther Fürth együttesét. A sikerek azonban láthatóan nem terelték el a játékosok figyelmét, hiszen Philipp Lahm óvatosan tekint a vasárnapi bajnokira: „Jól kezdtünk, és így is akarjuk folytatni a szereplést, a Stuttgartnak viszont van néhány igazán veszélyes csatára, akik minden bizonnyal jól felkészülnek majd ellenünk.”

Lahm nem beszélt mellé, amikor a Stuttgart erős támadójátékát hozta fel, ugyanis Hajnalék parádés játékkal fejezték be a tavalyi pontvadászatot, bár nagyon úgy néz ki, hogy nem sikerült átmenteni azt a formát az új szezonra, mivel rögtön az első bajnokin kikapott a Stuttgart, méghozzá a Wolfsburgtól.

A kezdők esetében nem számíthatunk nagy változásokra, viszont a Bundesliga-rekordot jelentő Bayern-igazolás, Javi Martínez már bemutatkozhat új együttesében, és a sors pikantériája, hogy a spanyol vasárnap tölti be 24. életévét.

Furcsa, de igaz: A két együttes egymás elleni utolsó hat mérkőzésén kivétel nélkül Bayern-siker született, a jelek szerint ez pedig ma sem lesz másképp.