La Liga

Adriano bombájával győzött a Barcelona

A Barcelona 1-0-ra nyert otthon a Valencia ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 3. fordulójának vasárnapi meccsén.

Két mérkőzésre szóló eltiltása miatt csak a lelátóról követhette figyelemmel az FC Barcelona játékát a csapat edzője, Tito Vilanova, míg Alex Song először kapott szerepet a katalán egyletben. A kameruni játékos az Arsenaltól érkezett és nagy tapssal köszöntött őt a Camp Nou közönsége. A 11. percben kis híján "megfagyott" a levegő a stadionban, mert csaknem gólt szerzett a Valencia, Soldado 16 méterről a bal sarkot vette célba, tekerése centikkel kerülte el a célt. Nem úgy a másik oldalon Adrianóé: a 23. percben egy kis szögletet követően a brazil védő kapta a labdát, tolt egyet rajta és balról, a 16-os csücskétől, jobb lábbal hatalmas gólt akasztott a hosszú felső sarokba (1-0). Négy perccel később Fábregas növelhette volna az előnyt, ám Messi passzát öt méterről, nagy helyzetben a jobb sarok mellé pörgette.

Alex Song

Az 54. percben ismét Fábregast hozták helyzetbe, de a világ- és Európa-bajnok spanyol ismét tévesztett, tíz méterről csúnyán fölé trafált. Hat perccel később gólt szerzett a Valencia, apró bökkenő, hogy Victor Ruiz lesről talált a hálóba, így a játékvezető elrontotta a vendégek örömét. Fábregas nem kapott több esélyt, a 64. percben lecserélték és a friss díjazott, Andrés Iniesta állt a helyére.

A következő negyedóra viszonylagos nyugalomban telt, majd a 81. percben kicsit lázba jött a közönség, mert 20 méterre a valenciai kaputól szabadrúgáshoz jutott a Barca. Messi állt a labda mögé, azonban semmi nem lett a nagy várakozásból, a sorfalba vágta a labdát. A 90. percben nagy lehetőséget szalasztott el a Valencia, egy balról belőtt szöglet után Victor Ruiz három méterről a kapu fölé fejelt - Valdes rosszul mozdult ki, nem lett volna esélye. A Barca végül megőrizte előnyét, 1-0-ra győzött.

A katalán csapat három fordulót követően hibátlan teljesítménnyel áll, a Valencia nyeretlen, két pontot gyűjtött.

Primera División
3. forduló
Barcelona-Valencia 1-0 (1-0)
Gól: Adriano (23.)
 
Korábban játszották
Levante-Espanyol 3-2
Rayo Vallecano-Sevilla 0-0
Athletic Bilbao-Valladolid 2-0
Real Madrid-Granada 3-0
 
Szombaton rendezték
Celta Vigo-Osasuna 2-0
Zaragoza-Málaga 0-1
Deportivo-Getafe 1-1
Mallorca-Real Sociedad 1-0
 
Hétfő
Elhalasztották a Betis-Atlético Madrid meccset.
  • Barcelona - Valencia 2012-09-02 21:30:00