Bundesliga

Szalaiék otthon buktak az újonc ellen

Az újonc Greuther Fürth 1-0-ra nyert Mainzban a német labdarúgó-bajnokság 2. fordulójának pénteki nyitómeccsén. Szalai Ádám 85 percet kapott a hazai csapatban.

Szalai Ádám kezdőként lépett pályára a Mainzban, míg az újonc csapat keretéből gyomorbántalmak miatt kimaradt Stieber Zoltán. A 14. percben nagy helyzetbe került Szalai, aki 11 méterről próbálkozott lövéssel, Grün bravúrral védett. Az első félidő eseményei főképp a Greuther Fürth térfelére korlátozódtak, a hazaiak fölényben játszottak, Choupo-Moting például egy alkalommal jobbról, az üres kapu mellé trafált. Nem a vendégeken múlt, hogy az első félidő gól nélküli döntetlenre zárult.

Christian Wetklo

A sorozatosan kimaradt mainzi helyzetek után a 67. percben gólt szerzett a Greuther Fürth. Egy jobb oldali akció végén Felix Klaus lőtt 11 méterről, a labda felpattant egy védőn és a nyújtózkodó Wetklo felett a bal felsőbe hullott (0-1). Tíz perccel később a legaktívabb hazai csatár, Choupo-Moting egyenlíthetett volna, balról a hosszú sarkot vette a célba, a labda a kapufát érintve hagyta el a játékteret. A 83. percben ismét Grün kapus villant, ezúttal Noveski közeli fejesét védte reflexmozdulattal. Két perc múlva Szalait lecserélte Thomas Tuchel, a Mainz nem tudott egyenlíteni.

Két forduló után a Mainz egy, a Greuther Fürth három ponttal áll.

Bundesliga
2. forduló
Mainz-Greuther Fürth 0-1 (0-0)
Gól: Klaus (67.)
  • Mainz 05 - Greuther Fürth 2012-08-31 20:30:00