Átigazolás

Berbatov a Fulhamet választotta - hivatalos

A Fulham megerősítette Dimitar Berbatov leigazolását. A Manchester Unitedtől távozó bolgár csatár két évre szerződött a londoniakhoz.

A Manchester Unitedtől távozó bolgár csatár két évre szerződött a londoniakhoz.Berbatov 2008 szeptemberében, 30 millió fontért érkezett a Tottenhamtől az Old Traffordra, 149 mérkőzésen 56 gólt szerzett, de az előző szezonban gólkirályként kiszorult a kezdőcsapatból, Robin van Persie érkezésével pedig esélye sem lett volna visszaverekednie magát.

A Fulham nem hozta nyilvánosságra az átigazolási díjat, sajtóhírek szerint az összegből 2 millió fontot kap Berbatov, a manchesterihez képest jelentősen kevesebb fizetésért cserébe.

"Örülök, hogy aláírtam a Fulhamhez, várom az újbóli közös munkát Martin Jollal. Amikor megtudtam, hogy a Fulham akar engem, onnantól könnyű volt nyélbe ütni az üzletet. Mindenki nagy szeretettel fogadott itt, nagyon személyes és családias a hangulat, várom a bemutatkozást" - nyilatkozta a 31 éves bolgár támadó.

"Dimitar azok közé a játékosok közé tartozik, akiket mindig is csodáltam. Kiváló játékosom volt a Spursnél, biztos vagyok benne, hogy a Fulhamnél is gyümölcsöző lesz a közös munka. Rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal, amit keresek egy csatárban. Örülök, hogy sikerült őt meggyőznünk, mert sok más klub is hívta" - fogalmazott Martin Jol menedzser.