NB I

Jól sikerült a Ferencváros nyílt edzése

A Ferencváros új szakvezetője, Ricardo Moniz invitálására közel ezer drukker vett részt az Albert Stadionban tartott keddi nyílt edzésen.

A hátsó, gyakorló pályán tartott bemelegítést követően a játékosok vastaps közepette futottak fel a centerpályára, ahol először Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a drukkereket - írta a fradi.hu. Orosz bemutatta a közönségnek Ricardo Monizt, majd pár szóban beszélt a két próbajátékon levő labdarúgóról, Muhamed Besicről, valamint Andrei Ionescuról is. A mikrofon ezt követően a csapat szakvezetőjéhez került, aki magyarul köszönte meg a szurkolók Honvéd ellen nyújtott biztatását, kitartását, valamint azt, hogy ilyen sokan kilátogattak a gyakorlásra.

Ricardo Moniz

Az edzés sajátossága volt, hogy Moniz egy pillanatig sem tette le a mikrofont, így végig tájékoztathatta a drukkereket arról, hogy mit miért csinálnak a labdarúgók. A holland szakvezető a tőle megszokott határozottsággal vezényelte le a tréninget, amelyben kapura lövési, valamint beadási feladatok mellett sprintgyakorlatok is szerepeltek. Amit Moniz az edzés elején megígért, az valóban visszaköszönt a pályán: a labdarúgók főként a támadások befejezését gyakorolták.

Az edzésen nem vett részt Martin Klein, aki kisebb sérülés miatt különmunkát végzett, rajta kívül Gyömbér Gábor, valamint Orosz Márk végzett még futóedzést.