Európa Liga

Hajnal gólpassza kellett Dzsudzsákék kiejtéséhez - videó

Hajnal Tamás gólpasszt adott a moszkvai Európa Liga selejtező párharc visszavágóján, így csapata, a Stuttgart 3-1-es összesítéssel jutott be a csoportkörbe.

Kedden este Moszkvában duplán magyar érdekeltségű mérkőzést játszottak az Európa Liga sorozat selejtezőjében, ahol a Stuttgart kétgólos előnnyel érkezett a Dzsudzsák Balázzsal a soraiban felálló Dinamo Moszkva elleni visszavágóra. A gólnélküli első félidő után a 64. percben a német csapat magyarja, Hajnal Tamás adott hajszálpontos passzt Vedad Ibisevicnek, az általa lőtt góllal pedig a németek mindent eldöntöttek. (1-0)

A hajrában (78. perc) ugyan még a Dinamo Kokorin góljával egyenlített (1-1), de a Stuttgart így is 3-1-es összesítéssel jutott fel az Európa Liga sorozat főtáblájára. Érdekesség, hogy Ibisevic az odavágón is két gólt szerzett, így ő lett Dzsudzsákék végzete. Az utóbbi két bajnoki fordulóban gólt szerző moszkvai játékost a 68. percben lecserélték, Hajnal viszont végigjátszotta a visszavágót. Az Európa Liga selejtezőjében még két magyar csapat érdekelt, a Videoton és a Debrecen is csütörtökön játssza le a visszavágót. A csoportkör sorsolását pénteken rendezik.

A Videoton és a Debrecen mérkőzéseiről, illetve a pénteki kupasorsolásokról is élő szöveges közvetítést olvashattok itt, a hatharom.com-n.

Európa Liga
Selejtező, playoff-kör, visszavágó
Dinamo Moszkva (orosz)-VfB Stuttgart (német) 1-1 (0-0)
Továbbjutott: a VfB Stuttgart, 3-1-es összesítéssel.