Dopping

Djokovicsot elkesíriti Lance Armstrong ügye

Novak Djokovics nagyon elkeseredett, amikor értesült Lance Armstrong ügyéről: pénteken az amerikai doppingellenes ügynökség (USADA) úgy döntött, megfosztja a profi kerekest a hét Tour de France-győzelmétől és örökre eltiltja a versenyzéstől.

"Nagyon örülök, hogy a mi sportágunkban, a teniszben szerencsére alig akad doppingeset" - idézte a szerb játékost a Madridban megjelenő Marca című sportnapilap. "Példát kell mutatni a fiataloknak, a gyerekeknek, akik hősöket keresnek, és motiválja őket, hogy igazi profikká váljanak."

Amikor a világelső Roger Federert kérdezték, a svájci játékos azt mondta, nem ismeri az ügyet teljes "mélységében".

Lance Armstrongot doppingolással, illetve doppingszerekkel való kereskedéssel vádolják, és többek között azt állítják, hogy 2009-es és 2010-es vérmintáin manipuláció nyomai mutathatók ki. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) most bekérte a bizonyítékokat az USADA-tól, s a végső ítéletet Armstrong ártatlanságáról vagy vétkességéről a nemzetközi Sportdöntőbíróság mondhatja majd ki.

Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Roger Federer teniszfelszerelését!
A US Open ideje alatt minden nap közzéteszünk egy tenisz vonatkozású kvízkérdést. Neked nincs más dolgod, mint tippelni, és máris ott a lehetőség, hogy nyerj velünk.
A részletekért kattints ide!
A főnyeremény Roger Federer teniszfelszerelése (a Nike 2012-es modelljei):
Roger Federer baseball sapka,  Roger Federer tenisz póló, Roger Federer tenisz rövidnadrág, Roger Federer teniszütő (Wilson). A fődíj mellett minden nap gazdára talál egy RF emblémával ellátott baseball sapka.