Férfi vízilabda

Szerb edző oldhatja meg az utánpótlást Debrecenben

A város a Sportuszoda mellé új medencét építene az uszoda és a Campus Hotel közötti füves területen.

Nem a szokott helyen, az uszodában, hanem a nagyerdei strandon csaptak össze a DVSE fiataljai a Szolnokkal. A Sportuszoda ugyanis karbantartás miatt zárva van. Ha megépülne egy új medence az uszoda mellett, akkor ott megrendezhetnék ezeket az összecsapásokat A DVSE egyre nagyobb energiát és pénzt fordít az utánpótlásra. Gyöngyösi András azt mondta: újabb edzők szerződtetésével fejlesztik az oktatást.

"Hoztunk egy szerb edzőt is legalulra, aki a szerb iskolát a magyar mentalitással fogja a gyerekeknek átadni. Most Kassán játszanak és 10-15 góllal vernek minden csapatot, ami eddig nem volt jellemző. Megmondom őszintén, nagyon nagy energiákat fektetünk az utánpótlásba - mondta Gyöngyösi András, a DVSE vezetőedzője a dehir.hu-nak..

A 2011/2012-es társasági adó felajánlásokból 110 millió forintot kapott az egyesület. A következő évi pénzből építenék meg az új fedett medencét.

"Tervezzük, hogy a jövő évi TAO-s pályázatunkból a mostani mellett egy újabb nagymedence építésére is bejelentkezünk -  nyilatkozta Kósa Lajos polgármester.

Az új medence az uszoda és a Campus Hotel közötti füves területen épülhet fel.